Infancia
Les Biblioteques Escolars Obertes al Barri estaran obertes fins al 14 de juny

Publicat el 19/05/2015

»Són espais públics adreçats a l'alumnat, oberts sempre en horari extraescolar, que s'ofereixen des de l'Ajuntament de Barcelona a la ciutat on estudiar i fer els deures.

Fins al diumenge 14 de juny estaran obertes les diferents Biblioteques Escolars Obertes al Barri que ofereixen, en horari extraescolar i en cap de setmana, les seves instal·lacions i serveis a l'alumnat de la ciutat com a espais on estudiar o fer els deures. Cadascuna d'aquestes biblioteques disposa també d'un servei de monitoratge i de voluntariat educatiu, com a suport per ajudar a fer els deures.
El servei municipal de Biblioteques Escolars Obertes al Barri, impulsat des del curs 2013-14 per l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (Regidoria d'Educació i Universitats), té com a objectiu posar a disposició de l'alumnat de la ciutat més espais públics a la ciutat on estudiar, fer els deures i, també, preparar exàmens. Aquestes biblioteques, que compten amb el suport dels centres educatius i dels districtes, se situen sempre en centres educatius públics que disposen també del servei municipal de Patis Escolars Oberts al Barri i comparteixen el mateix horari d'obertura.

Actualment, l'Ajuntament de Barcelona ofereix un total de 7 Biblioteques Escolars Obertes al Barri a diferents districtes i que, durant aquest curs 2014-15, estaran obertes fins al 14 de juny:

Districte d'Horta - Guinardó:

---Escola Coves d'en Cimany. Carrer Coves d'en Cimany, 42. Horari: Divendres de 17 a 20 h.

---Escola Jovellanos. Carrer Sardenya, 420. Horari: Dissabte d'11 a 14 h.

Districte de Nou Barris:

---Escola Calderón de la Barca. Carrer Nil, 27-29. Horari: Diumenges d'11 a 14 h.

---Institut Barcelona Congrés. Carrer Baró d'Esponellà, 1. Horari: Diumenges d'11 a 14 h.

Districte de Sant Andreu:

---Escola Pompeu Fabra. Carrer Olesa, 19. Horari: Dissabtes d'11 a 14 h.

---Escola Baró de Viver. Carrer Tucumán, 1. Horari: Dissabtes de 10 a 13 h.

Districte de Sant Martí:

---Institut Barri Besòs. Carrer Josep Pla, 40. Horari: Dissabtes d'11 a 14 h.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari