Infancia
Creix un 17% l'oferta perquè infants i joves facin esport a la ciutat

Publicat el 08/10/2013 a les 19:40 h. - Cris Gibert -

<div style="margin-bottom:5px"> <strong> <a href="https://www.slideshare.net/Barcelona_cat/pla-barcelona-esport" title="Pla Barcelona esport" target="_blank">Pla Barcelona esport</a> </strong> d'<strong><a href="http://www.slideshare.net/Barcelona_cat" target="_blank">Ajuntament de Barcelona</a></strong> </div>

L'Ajuntament ofereix, aquest curs escolar, 160.200 places per fer esport, tant en horari escolar com en horari extraescolar. Aquesta oferta, que creix respecte de l'any anterior entorn d'un 17%, forma part del Pla Barcelona esport en edat escolar, la principal eina de promoció i foment de l'esport entre infants, adolescents i joves de Barcelona.

Aquesta mesura de govern s'ha presentat a la Comissió de Qualitat de Vida, Igualtat, Joventut i Esports. La tinenta d'alcalde Maite Fandos ha remarcat: "L'objectiu és transmetre valors com la solidaritat o el treball en equip mitjançant experiències esportives a diversos espais de la ciutat."

L'escola fa esport a la ciutat

D'una banda, les activitats que s'ofereixen dins l'horari escolar s'agrupen amb el programa "L'escola fa esport a la ciutat". Enguany aquesta modalitat té 70.000 places disponibles de 36 propostes d'activitat diferents. Són 10.500 places més que l'any passat, la majoria de les quals, 6.800, són per a l'educació primària. La resta es reparteix per als alumnes d'educació infantil (1.100), educació secundària (1.600) i educació especial (1.440). Un total de 225 centres educatius s'hi han acollit, 5 dels quals són nous.

Fins ara, s'han rebut 59.594 inscripcions, una xifra que supera ja les inscripcions de tot el curs 2012-2013.

L'esport fora d'horari escolar

D'altra banda, i pel que fa a les activitats extraescolars, es posen a disposició dels joves i infants 108 noves activitats amb una oferta aproximada que supera les 90.000 places. En total, dins el programa es pot triar d'entre 156 modalitats esportives d'un total de 353 entitats organitzadores, que ocupen 459 espais per practicar-les.

L'oferta esportiva s'articula entorn de 4 grans programes que van des de l'educació infantil fins a acabar l'educació primària.

Per a més informació i per inscriure-s'hi podeu consultar el web del Programa d'Activitats Escolars o el perfil de Twitter @BCN_esports.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari