Infancia
600 alumnes de primària participen aquest curs 2015-16 en el programa "Suport a la Lectura" per ajudar a millorar la seva comprensió lectora i afavorir l'èxit escolar

Publicat el 16/10/2015

» La iniciativa s'impulsa des de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, amb el suport del Consorci d'Educació de Barcelona, i s'adreça a alumnat de 7 a 9 anys. Aquest curs hi participaran 23 centres educatius públics i concertats de la ciutat.

600 nois i noies de primària, entre 7 i 9 anys, participen aquest curs escolar 2015-16 en el programa educatiu "Suport a la Lectura", impulsat per l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, amb la col·laboració dels diferents districtes de la ciutat on es desenvolupa el programa, i el suport del Consorci d'Educació de Barcelona. L'alumnat participant aquest curs escolar és de 23 centres educatius públics i concertats i les sessions formatives s'han iniciat durant aquest mes d'octubre de 2015 i finalitzaran el mes de maig de 2016.

La iniciativa municipal "Suport a la lectura" s'adreça a alumnat de 2n i 3r de primària i té com a objectiu ajudar-los a millorar la seva comprensió lectora, impulsar el gust per la lectura i promoure el desenvolupament de l'hàbit lector com a eines bàsiques per afavorir el coneixement i l'èxit escolar. Aquest programa, iniciat el curs 2011-2012, compta amb servei de monitoratge i voluntariat educatiu per la lectura.

Els tallers i activitats educatives es fan sempre en horari extraescolar, entre dilluns i dijous. La concreció del perfil i la selecció de l'alumnat participant es decideix des dels centres educatius que coneixen les característiques i necessitats especifiques dels nois i noies, i sempre d'acord amb les famílies, que reben també suport en la seva funció educadora, específicament en la tasca d'acompanyar als infants en el seu procés com a lectors actius.

23 centres educatius públics i concertats participants

En total, aquest curs 2015-16, participen en el programa "Suport a la Lectura" alumnat de 23 centres dels diferents districtes de la ciutat: 11 centres educatius del districte de l'Eixample; 5 de Sants - Montjuïc; 4 de Nou Barris; i 3 de Les Corts. Els centres educatius participants dels districte de l'Eixample seran: Escola Carlit; Escola Fort Pienc; Escola Marillac; Escola Ramon Llull; Escola Tabor; Escola Auró; Escola Diputació; Escola Els Llorers; Escola Joan Miró; Escola Mallorca i Escola Sagrada Família; del districte de Les Corts seran: Escola Ausiàs Marc; Escola Barcelona i Escola Duran i Bas; del districte de Sants - Montjuïc seran: Escola Francesc Macià; Escola Gayarre; Escola Mossèn Jacint Verdaguer; Escola La Muntanyeta i Escola Miquel Bleach; del districte de Nou Barris els centres educatius participants seran: Escola Aiguamarina; Escola Antaviana; Escola Luz Casanova i Institut Escola Turó Roquetes.

Pel que fa als tallers formatius de lectura o altres activitats, l'alumnat dels centres educatius participants del districte de l'Eixample els faran a l'Espai Social Sagrada Família o a l'Espai de Dinamització Educativa Lola Anglada; els del districte de Les Corts a la biblioteca de l'Escola Duran i Bas; els del districte de Sants - Montjuïc a la Biblioteca Artur Martorell i els del districte de Nou Barris a la Biblioteca Les Roquetes.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari