Infancia
Presentada l'Audiència Pública dels nois i noies de Barcelona 2015

Publicat el 05/11/2015

· Dimarts 3 de novembre més de 350 estudiants i professorat de la ciutat van participar en la jornada de presentació de l'Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona, que aquest any porta per tema: "Seguretat i Ciutat. Participar és la Clau".

L'acte, que es va realitzar al Centre Esportiu municipal Estació del Nord, va comptar amb l'assistència del Comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens.

Durant tot el matí es va realitzar una gimcana consistent en la realització de diverses activitats lúdiques, relacionades amb el tema central de l'audiència. L'objectiu és que els nois i noies prenguin consciència del sentit individual i col·lectiu de la seguretat en una societat democràtica.

L'Audiència Pública als nois i noies és una forma de participació a través de la qual l'alumnat de 6è de primària, secundària, batxillerat i educació especial, fan propostes a l'Ajuntament de Barcelona. D'aquesta manera, la ciutat dóna veu als ciutadans i ciutadanes més joves i els permet educar-se en la pràctica de la participació cívica.

Aquest curs 2015-2016 participen un total d'11 escoles públiques i concertades de la ciutat i més de 350 alumnes. Als quals s'hi ha d'afegir els més de 600 alumnes que participaran a les diferents audiències dels districtes que en realitzen.

L'acte va finalitzar amb la realització d'una activitat conjunta entre els nois i noies participants, que va consistir en la "realització d'una tempesta" simbòlica.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari