Infancia
El districte de Sant Martí atorga subvencions a les escoles del barri Besòs i Maresme per pal·liar l'impacte de la crisi econòmica

Publicat el 28/06/2013

La mesura afavoreix a 4.532 alumnes de 10 centres educatius. Les subvencions són per a material escolar, sortides pedagògiques o activitats extraescolars.


La prioritat del govern municipal és el benestar de les persones i el districte de Sant Martí recull en el seu PAD un seguit de Programes de Suport a les Famílies, entre ells aquest, que determina l'atorgament de subvencions a les escoles del barri del Besòs i Maresme.
Són les diverses mancances econòmiques de les famílies de les escoles d'aquest barri que evidencien la situació de crisi econòmica i com a conseqüència, es produeixen situacions discriminatòries des dels primers anys de l'escolarització obligatòria en aspectes complementaris al pedagògic, quan precisament l'escola ha de ser un espai d'igualtat d'oportunitats.
Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí ha declarat: "Aquest conveni neix del convenciment que l'Administració ha de garantir que tothom tingui les mateixes eines per poder desenvolupar el seu futur. Alhora hem de treballar perquè sorgeixin aquestes oportunitats i les persones les puguin aprofitar".
Entenent la importància que té l'educació per a la integració social i econòmica de les persones i per a defensar el dret a la igualtat d'oportunitats per a tots els alumnes, s'ha atorgat una subvenció directa, per raons socials i econòmiques, per un import total de 47.000 euros. Aquesta quantitat es repartirà entre les escoles del barri del Besòs i Maresme amb l'objectiu de satisfer necessitats complementàries però prioritàries dels alumnes dels respectius centres escolars del curs 2012-2013.
Els centres educatius amb qui se signen els convenis de col·laboració són:
- Escola Concepció Arenal
- Escola Eduard Marquina
- Escola General Prim
- Escola Joaquim Ruyra
- Col·legi Miró
- Col·legi Sagrat Cor
- Col·legi Sant Gabriel
- Col·legi Santa Maria dels Apòstols
- Institut Barri Besòs
- Institut Rambla Prim
Per tant, en aquest projecte d'ajut participen 4 escoles públiques de primària i 2 instituts amb 2.217 alumnes i com a centres concertats: 2 centres de primària i ESO, 1 centre primària/secundària i Batxillerat i 1 centre de primària; amb 2.315 alumnes. El nombre total de beneficiaris de la subvenció són 4.532 alumnes.
Tipus de subvenció
La subvenció haurà de ser destinada a satisfer únicament les següents necessitats:
- El 40% de la subvenció haurà de ser destinat a completar els impagaments en material escolar per tal que tots els alumnes puguin tenir el material escolar comú.
- El 60% de la subvenció haurà de ser destinat a completar les necessitats econòmiques de sortides pedagògiques i/o realització d'ofertes de lleure educatiu o activitats extraescolars (com les activitats de tarda als Instituts amb compactació de jornada) que comportin un dèficit econòmic al centre escolar.
- En el cas dels instituts amb jornada compactada es podrà presentar un projecte d' activitats extraescolars, per tal de garantir espais de lleure i educatiu de tarda al propi centre, que sumin el 70% de l'aportació del districte.
L'import de la subvenció és de 4.000 € pels centres educatius que tenen una línia educativa i de 5.000 € pels centres amb dues línies. En total, el districte de Sant Martí destina 47.000 € a ajudar a les escoles del barri Besòs i Maresme.
El pagament de la subvenció es farà després de la signatura del conveni de col·laboració per part d'Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí i el directora o directora del centre educatiu.
Els directors dels centres educatius es comprometen a acordar amb l'equip directiu les necessitats i la distribució de l'aportació econòmica del districte i a gestionar-la amb rigor. Acomplint la normativa municipal pel que fa a la recepció de subvencions, els centres educatius hauran de justificar quines són les activitats realitzades i els resultats obtinguts i la justificació econòmica de les despeses.
El seguiment de les activitats objecte de subvenció es farà per part d'una Comissió de Seguiment formada per un representant del Centre i un representant del districte de Sant Martí.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari