Infancia
L'Ajuntament de Barcelona obrirà 16 patis escolars durant les vacances de Setmana Santa

Publicat el 11/04/2014

· De dilluns a diumenge, tots els districtes de la ciutat oferiran a infants, joves i les seves famílies, com a mínim, un pati escolar obert al barri.

Des del proper dilluns dia 14 d'abril i fins al dilluns 21 d'abril, ambdós inclosos, l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, posarà a disposició d'infants, joves i de les seves famílies un total de 16 Patis Escolars Oberts al Barri com a espais d'ús públic i per poder-los gaudir participant també en diferents activitats de dinamització educativa gratuïtes i obertes a tothom. Durant les vacances escolars de Setmana Santa, de dilluns a diumenge, a tots i cadascun dels districtes de la ciutat hi haurà, com a mínim, un Pati Escolar Obert al Barri.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que "l'obertura de patis escolars i la incorporació d'activitats de dinamització educativa també durant les vacances escolars de Setmana Santa té com a objectiu oferir a infants, joves i a les seves famílies la possibilitat de gaudir d'aquests espais de la ciutat en un marc educatiu, lúdic, segur i a prop de casa". Ardanuy ha afegit, en aquest sentit, que "l'impuls d'activitats de dinamització educativa als patis escolars també durant la Setmana Santa formen part de les diferents accions que estem desenvolupant des del govern municipal durant aquest mandat per potenciar l'acció educativa als barris de Barcelona".

Els 16 Patis Escolars Oberts al Barri durant la Setmana Santa i també les activitats de dinamització educativa, disposaran d'un servei específic de monitoratge. A partir del 25 d'abril, els 66 patis escolars oberts al barri de la ciutat tornaran a oferir el servei en el seu horari habitual.

Durant aquest mandat, l'Ajuntament de Barcelona ha obert un total de 19 patis escolars a la ciutat: Escola Nabí, Institut Menéndez y Pelayo, Escola El Turó, Escola Dolors Monserdà-Santapau, Escola Tomàs Moro, Escola Calderón de la Barca, Institut Barcelona Congrés, Escola Carlit, Escola Mallorca, Escola Montseny i Institut Pere Bosch i Gimpera, Institut Ausiàs March, Escola Mercè Rodoreda, Escola Bac de Roda, Escola Àgora, Escola La Farigola del Clot, Escola Ramon Casas, Institut Pau Claris, Institut Barri Besòs i Escola Palma de Mallorca.

66 patis oberts a la ciutat

El programa municipal "Patis Escolars Oberts al Barri", que impulsa la Regidoria d'Educació i Universitats, a través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, ofereix actualment a infants, joves i les seves famílies un total de 66 patis escolars oberts a diferents centres educatius públics de tots els districtes de la ciutat, com a espais d'ús públic i també on poder gaudir d'activitats de dinamització educativa, en un context segur i de proximitat, que estan oberts sempre fora d'horari escolar.

El desenvolupament de la iniciativa municipal "Patis Escolars Oberts al Barri", que compta amb la implicació dels Districtes i la col·laboració del Consorci d'Educació de Barcelona, de la Fundació Jaume Bofill i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat, té com a objectiu optimitzar l'ús públic dels patis escolars, potenciant la seva vessant educativa i social oferint un context segur i de proximitat on els infants, joves i les seves famílies poden gaudir del seu temps de lleure de forma autònoma i també participant en activitats de dinamització educativa gratuïtes obertes a tothom.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari