Infancia
Amb l'inici de les classes, els Punts JIP tornen als Centres d'Educació Secundària

Publicat el 02/10/2015 - Redacció bcn.cat/joventut -

Aquest és el 7è curs que els Punts JIP estan presents a Centres d'Educació Secundària de Barcelona. Ja en són 73 els que disposen del servei; saps si el teu n'és un?

Durant l'estona d'esbarjo i a la sortida al migdia, pots aprofitar per estirar les cames, menjar un entrepà, xerrar sobre el capítol que vas veure ahir, repassar el control de la tarda...

Si el teu centre és un dels 73 que disposa d'un Punt JIP , també pots aprofitar per resoldre dubtes que, de ben segur, tu o els teus amics heu tingut alguna vegada:

  • Què estudiaré l'any vinent? I si vull marxar a estudiar fora? I si necessito una beca? Com la trobo?
  • Tinc tardes lliures i m'avorreixo... On puc conèixer gent? Fer esport? Apuntar-me a tallers de hip hop o de guitarra? Anar a concerts gratuïts o aprendre idiomes?
  • Vull implicar-me al barri... Quines opcions tinc per fer voluntariat? Per participar en la preparació de la Festa Major? Per proposar noves activitats per a joves com jo? Per entrar en una associació que faci coses interessants?
  • Tinc un/a amic/ga que té problemes amb la parella, a casa, amb els estudis... i no sap on anar. Què pot fer?

Apropa't al teu Punt JIP!

Hi trobaràs un/a professional en animació sociocultural que atendrà les teves consultes i, si escau, t'informarà sobre altres recursos que et puguin ser d'utilitat.

Si per vergonya o falta de temps, no vols anar-hi en persona, sempre pots enviar la teva pregunta per correu electrònic!

A banda d'informar-te, el Punt JIP t'ofereix suport en el disseny i desenvolupament d'activitats i projectes del teu interès, com, per exemple:

  • Diades festives
  • Grups de discussió
  • Campionats entre instituts (de futbol, pin-pong, Playstation...)
  • Col·laboracions amb entitats de solidaritat, amb la Marató de TV3...

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari