Infancia
L'Ajuntament aprova els preus públics per a les escoles bressol, les escoles municipals de música i el Conservatori

Publicat el 06/06/2013 a les 12:00 h. - Redacció bcn.cat -

La Comissió de Govern ha aprovat els preus públics per al proper curs i, davant la situació de crisi, ha decidit actualitzar-los d'acord amb la taxa de variació anual de l'IPC del 2012. Les famílies cobreixen un màxim del 33% del cost total del servei que, de manera majoritària, és assumit per l'Ajuntament de Barcelona i, en part, per la Generalitat de Catalunya.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat els preus públics per a les escoles bressol municipals, les escoles municipals de música i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona per al curs 2013-14.

L'equip de Govern municipal, davant la situació econòmica, ha decidit actualitzar els preus públics en aquests serveis municipals d'acord amb la taxa de variació anual de l'IPC del 2012 (2,9%).

A través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona ofereix a les famílies unes 7.940 places a 95 escoles bressol municipals, 2.470 places a les escoles municipals de música (incloses les places dels tallers Música per a nadons i els més petitons) i 525 places al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Pel que fa als nous preus públics, després de la seva actualització d'acord amb la taxa de variació anual de l'IPC del 2012, a les escoles bressol municipals de gestió directa, amb 192 dies de servei, les famílies hauran de pagar per infant 304,9 euros/mes per deu mensualitats. D'aquests, 177,3 euros corresponen a l'escolarització i 127,6 euros al servei complet voluntari d'alimentació (esmorzar, dinar i berenar).

A les escoles de gestió indirecta, amb 215 dies de servei, les famílies hauran de pagar per infant 341,4 euros/mes per deu mensualitats. D'aquests, 198,5 euros corresponen a escolarització i 142,9 euros al servei complet voluntari d'alimentació, a més aquestes escoles ofereixen servei de permanència dels infants entre les 17.00 i les 19.00 hores.

Cal tenir en compte que, en tots dos casos, les famílies cobreixen un màxim del 33% del cost total del servei que de manera majoritària és assumit per l'Ajuntament de Barcelona i, una part ,per la Generalitat de Catalunya.

Des de l'inici d'aquest mandat, el Govern municipal ha posat en marxa 23 noves escoles bressols municipals. Així, el curs 2011-12 van entrar en funcionament un total de 20 noves escoles bressol municipals, a les quals se n'hi sumen cinc més de substitució.

Pel que fa a aquest curs 2012-13, ha obert tres noves escoles bressol municipals. Durant aquest període, s'ha aconseguit augmentar la demanda atesa fins a situar-la aquest curs en gairebé el 60% aproximadament, mentre que el curs 2011-12 era del 52,04%; el curs 2010-11 del 37,42%, i el curs 2009-10, del 33,03%.

L'Ajuntament de Barcelona cobrirà mitjançant bonificacions les matrícules que acreditin el compliment dels requisits marcats per la normativa vigent i, en funció de la situació individual de cada família, l'Ajuntament podria arribar a cobrir un 90% del cost que haurien d'abonar les famílies pels conceptes d'escolarització o alimentació dels fills.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari