Infancia
Cap nen sense colònies

Publicat el 01/04/2013 a les 11:00 h. - Regina Navarro -

Per garantir que tots els infants i joves puguin accedir a l'oferta de casals d'estiu i de colònies que ofereix Barcelona, l'Ajuntament ha pressupostat 750.000 euros per ajudar les famílies amb pocs recursos. El període d'inscripció per a les activitats comença el 13 d'abril.

L'oferta d'aquest estiu per als infants i adolescents de Barcelona destaca per la varietat i quantitat. Se n'ofereixen 543 de diferents, i hi podran accedir 161.907 nens.

Les activitats, coordinades per l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, són aptes per a tots els gustos, des de casals esportius fins a altres de relacionades amb el lleure o la cultura.

Però des d'aquesta àrea també es treballa perquè les activitats estiguin a l'abast de totes les famílies. Per aquesta raó, s'ha pressupostat una partida de 750.000 euros per ajudar les famílies i garantir la participació de totes elles.

Les que tinguin rendes inferiors a 9.959 euros anuals poden sol·licitar aquestes ajudes.

Ho podran fer a partir del 13 d'abril, quan s'inicien les inscripcions, i fins al dia 26 d'abril. La llista provisional de beneficiaris es publicarà el 17 de maig i les famílies tindran deu dies laborables per presentar reclamacions, un període més llarg que en l'edició anterior. Finalment, l'11 de juny es publicarà la llista definitiva.

Durant el període de sol·licitud vuit Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC) estaran a disposició de pares i mares perquè demanin els ajuts econòmics.

Un 16% més de places

El nombre de places d'aquesta campanya d'estiu arribarà fins a les 161.907, xifra que suposa un increment del 16%.

També augmenta el nombre d'activitats, que supera el mig miler. Tota l'oferta es podrà consultar al web de vacances i, a més, tant les OAC com els equipaments esportius municipals, les entitats que participen i les escoles bressol disposaran de la guia amb totes les activitats.

Entre les activitats previstes, destaca el Campus Olímpia, que aquest 2013 oferirà un 30% més d'activitats i de places als equipaments esportius municipals.

Activitats inclusives

Per primer cop, s'oferiran activitats organitzades per tres entitats que treballen amb infants amb discapacitat a l'Eixample, Gràcia i les Corts.

A més, com durant la campanya de l'any passat, totes les activitats són inclusives i l'Ajuntament garanteix els mitjans tècnics i humans perquè tots els nens puguin gaudir de les activitats encara que tinguin alguna discapacitat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Beques Estiu 2013'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari