Infancia
Reforç d'estiu contra el fracàs escolar

Publicat el 21/06/2013 a les 16:00 h. - Josep Bassas -

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un programa de reforç educatiu per als alumnes d'ESO, que podran estudiar amb l'assessorament d'exalumnes durant els mesos d'estiu. 38 biblioteques estaran obertes el mes de juliol, i 11 d'elles també durant l'agost, perquè els estudiants amb menys suport familiar hi preparin els exàmens de recuperació del mes de setembre.

Vídeo 'Reforç d'estiu contra el fracàs escolar'

Els alumnes d'entre 1r i 4t d'ESO de Barcelona que hagin suspès dues o més assignatures durant el curs podran estudiar aquest estiu a les biblioteques públiques de la ciutat i acompanyats de monitors exalumnes que els guiaran durant l'estudi. Es tracta del programa "Suport a l'estiu, èxit al setembre", amb què l'Ajuntament vol oferir més eines per combatre el fracàs escolar.

La taxa de graduats a la ciutat de Barcelona ja és del 85,7%, per sobre de la mitjana de Catalunya, però per l'alcalde Xavier Trias això no és suficient. "Treballem per l'excel·lència i volem que els joves de la ciutat siguin els millors. Treballar per l'educació és esforçar-se perquè ningú es quedi enrere, i si tenim l'oportunitat d'oferir-los un reforç educatiu que els ajudi a desenvolupar-se a escala personal, professional i social, la nostra obligació és fer-ho."

El programa oferirà seguiment a 3.600 alumnes de 91 centres, entre públics i privats. Cadascun d'aquests instituts ha pogut seleccionar 40 alumnes amb pocs recursos i amb poc suport familiar, que rebran reforç per organitzar-se l'estudi, aclarir conceptes i preparar els exàmens de recuperació de setembre. A més, un professor de cada centre farà un seguiment dels avenços aconseguits i del compromís de cada alumne.

A la presentació del programa també hi ha assistit la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha remarcat els objectius del programa: "La millora dels darrers anys ens podria situar en una posició de mantenir els resultats actuals, però hem de seguir treballant en aquesta línia. La finalitat d'aquest programa és que menys alumnes repeteixin curs, fer baixar el nombre de matèries suspeses i augmentar el nombre de joves graduats."

L'Ajuntament de Barcelona ha invertit 161.000 euros en aquesta iniciativa, que s'ha creat dins el Programa d'actuació municipal (PAM) per als anys 2012-2015. La Conselleria d'Ensenyament no ha tancat la porta a exportar aquest model a altres ciutats catalanes si els resultats són satisfactoris.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Reforç d'estiu contra el fracàs escolar

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari