Infancia
Nou Barris estrena l'11è Punt d'Informació Juvenil de la ciutat

Publicat el 29/01/2015 - Redacció bcn.cat/joventut -

El regidor d'Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, i la regidora del Districte de Nou Barris, Irma Rognoni i Viader, han inaugurat l'11è Punt d'Informació Juvenil (PIJ) de Barcelona, ubicat a l'Espai Jove Les Basses, al barri del Turó de la Peira.

Des del dimecres 28 de gener, després de mesos de preparatius i de creació de xarxes, el PIJ Nou Barris està en ple funcionament a l' Espai Jove Les Basses :

c. Teide, 20 (08031 Barcelona)
Tel. 932 536 602
A/e: pijnoubarris@bcn.cat
Horari: de dilluns a divendres de 16.30 a 20.30 h, i dimarts i dijous de 10 a 14 h

A més a més, disposarà d'una antena mòbil que es desplaçarà a Ciutat Meridiana per poder atendre més còmodament als i les joves d'aquest barri.

Concretament ho farà les tardes dels dijous al centre cívic Zona Nord.


Barcelona ja té un punt d'atenció jove a tots els districtes

Amb l'obertura del nou PIJ, la ciutat finalment oferirà un punt d'atenció als joves a tots els seus districtes, que treballarà coordinadament amb la resta de PIJ i els altres serveis de joventut.

Fins al passat desembre, es calcula que 82.280 joves havien fet servir algun dels equipaments.

Actualment, es troben a l'abast dels joves els següents PIJ:

Què t'oferirà el PIJ de Nou Barris?

Els PIJ són equipaments juvenils, dirigits a joves de 12 a 35 anys, que ofereixen serveis gratuïts d'atenció, orientació i assessorament sobre habitatge, treball, formació acadèmica, formació no reglada, cultura, turisme, mobilitat internacional, salut, oci...

A banda de l'atenció individual o grupal a joves, el PIJ de Nou Barris oferirà un espai on poder consultar informació de manera autònoma, disposarà d'accés lliure a Internet, de la possibilitat de fer consultes on-line i per telèfon, i de tauler d'anuncis.

També oferirà un servei d' assessorament en itineraris acadèmics i en drets i deures laborals , així com un servei de coaching laboral que pretén ajudar els nois o noies en la recerca de feina i els ofereix recursos per combatre el desànim o el desconeixement del sector laboral al qual es dirigeixen.

El PIJ també acollirà xerrades i exposicions, i actuarà com a eina i recurs per a aquells tècnics i professionals que ja actuen al districte i que poden necessitar un suport en la seva tasca d'atenció als joves.

Apropa-t'hi i resol els teus dubtes!

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari