Infancia
Els espais públics es pinten amb valors

Publicat el 22/03/2013 a les 17:14 h. - Josep Bassas -

Color, creació, disseny... La paret principal del pati de l'Escola Carlit de l'Eixample s'ha transformat en un gran mural intercultural. Els alumnes de cinquè i sisè de primària han proposat conceptes i països als alumnes de l'Escola Massana, que s'han encarregat de plasmar-los gràficament en l'obra titulada Llengües del món.

Els estudiants de primària i de cicles formatius de grau superior han compartit aula per primera vegada en un projecte per unir les idees i els valors dels més petits amb les inquietuds artístiques dels estudiants professionals.

Per mitjà d'un procés participatiu, els alumnes de cinquè i sisè de l'Escola Carlit de l'Eixample van escollir una paraula, un país i una llengua, que els estudiants d'arts aplicades al mur de l'Escola Massana van convertir en obres gràfiques que aquests dies han pintat a la paret principal del pati.

El resultat d'això és un gran mural intercultural de 12 metres d'ample i 2 metres d'alçada, i un altrede 6 metres d'ample i 2,84 d'alçada. Una obra global que s'ha titulat Llengües del món, i en què tant els alumnes de l'escola com els estudiants-artistes es poden sentir identificats.

Una prova pilot que es pot convertir en model

El projecte és una prova experimental per millorar els espais públics i per evitar-ne el deteriorament. Una proposta que permet convertir els murs dels espais oberts en suports artístics que els estudiants utilitzen per aprendre i expressar la seva creativitat.

L'Ajuntament estudia, ara, la possibilitat d'estendre el model a altres espais públics de la ciutat, per fer-ne espais de participació, i donar-los una imatge més colorista i moderna.

Satisfacció pel resultat obtingut

El regidor d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, ha assistit a les últimes pinzellades que aquest matí s'han fet al mural, des d'on ha assegurat que "com a experiència pilot n'estem molt satisfets i volem reforçar-ho i continuar".

Ardanuy ha destacat que hi ha hagut un treball previ, "en què els estudiants han treballat amb els nens. Ha estat interessant perquè hi ha hagut una interrelació en què tothom ha guanyat i tothom ha après."

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Mural intercultural'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari