Infancia
Botigues de Barcelona s'obren als escolars

Publicat el 28/11/2012 a les 08:57 h. - Redacció bcn.cat -

El comerç a les escoles from Carles Romeu on Vimeo.

El programa "El comerç i l'escola" engega una segona edició amb més participació. En total, 22 botigues de Barcelona obren les portes a alumnes d'educació infantil, primària i secundària per mostrar-los els secrets dels seus oficis.

La visita al Forn Elias, al districte de Sant Martí, ha servit per engegar una nova edició del programa de visites guiades d'escoles a comerços de la ciutat "El comerç i les escoles", que impulsa l'Ajuntament i que té per objectiu el coneixement dels oficis entre l'alumnat i l'aprofundiment en la història i la cultura del comerç de barri.

Així, un grup d'alumnes de primària, ha conegut les tipologies de pa i ha descobert què cal saber per fer un bon pa. I és que el programa inclou activitats per despertar l'interès dels nens i les nenes en els diversos oficis que hi participen.

Un total de 46 escoles

Fins al mes d'abril del 2013, un total de 3.629 alumnes d'educació infantil, primària i secundària de 46 escoles podran conèixer un gran ventall de professions (forns, pastisseries, cansaladeries, caramels artesans, cafè, fruiteries, òptiques, adroguers, perruqueries, reparació de bicicletes o ferreteries), gràcies a la col·laboració desinteressada de 22 comerços barcelonins (18 més que en l'edició anterior).

El regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, ha destacat "l'alt nivell de participació en aquesta segona edició", que "mostra l'èxit d'aquesta iniciativa que permet als nens, les nenes i els joves de la ciutat copsar la diversitat i pluralitat del comerç de proximitat i descobrir futures vocacions professionals d'una forma didàctica i amena".

Tots els comerços han buscat fórmules creatives per explicar els seus oficis als alumnes, elaborant activitats i fins i tot tallers conjunts, com el d'entrepans, que suma l'activitat d'un forn amb la d'una xarcuteria.

Els nens i les nenes podran descobrir des de com es fa un pastís, un sabó o un abrillantador, fins a com s'emmarca una obra o es planta una llavor.

Les visites també suposen una manera de conèixer la història de la ciutat a través del seu comerç, ja que el programa inclou botigues centenàries.

Altres activitats

A més de les visites, el programa també consta d'altres activitats, com ara l'elaboració de punts de llibre o la realització del Llibre d'artista d'"El comerç i les escoles", treballs que s'exposaran el proper mes d'abril a la Biblioteca Sagrada Família.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari