Infancia
Ocupació materna i hores de son dels infants

Publicat el 10/06/2013

L'IZA és una agencia independent de recerca econòmica focalitzada en els mercats de treball. Dirigida per Klaus Zimmerman l'agència aporta conclusions als debats públics sobre l'organització del treball.

Està documentat que la disminució de les hores de son condueix a la disminució de les funcions cognitives, i augmenta el risc de tenir sobrepès, partint d'aquesta premissa l'estudi de Jay Stewart Early to Bed and Earlier to Rise: School, Maternal Employment, and Children's Sleep [Aviat al llit i aviat llevats: l'escola, l'ocupació materna i el son dels infants.] estudia els factors que influeixen en la quantitat d'hores de son dels infants. L'autor ha utilitzat dades de l'Enquesta de Usos del Temps Americans (ATUS).

Els motius pels que els infants dormen poc són bàsicament que van a dormir tard per tal de passar més temps amb els seus pares i es lleven molt aviat per ajustar-se als horaris laborals dels progenitors. Els infants van al llit 38 minuts abans entre setmana però es lleven 72 minuts abans, amb el entre setmana dormen un promig de 34 minuts menys, aquestes dues hores i mitja setmanals difícilment es recuperen el cap de setmana ja que els nens haurien de dormir 14 hores diàries.

Diversos estudis realitzats amb infants i adolescents constaten que per tal de mantenir el seu nivell de rendiment cognitiu els joves necessiten dormir entre 10 i 11 hores a la nit, sense interrupcions que puguin afectar a l' alliberament de melatonina, ja que tant important com les hores de son és no trencar el seu rellotge biològic. L'estudi conclou que un retard del inici de l'escola no milloraria la situació ja que els horaris dels infants estan totalment supeditats als horaris laborals dels pares.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari