Infancia
Entre totes i tots decidim Barcelona

Publicat el 02/02/2016 - Míriam Pina García -

Un cop elaborats els documents base del Programa d'actuació municipal (PAM) i dels programes d'actuació dels districtes (PAD), arriba el moment que la ciutadania hi participi fent comentaris i propostes sobre la Barcelona que vol. Des d'ara i fins a l'abril, estarà obert, doncs, el procés participatiu per construir la ciutat de manera col·lectiva.

Per primera vegada s'ha dissenyat un procés híbrid, que combina la participació presencial i la digital.

Per aquest motiu s'estrena el domini .barcelona amb la creació de la plataforma decidim.barcelona .

Per participar-hi només cal que us hi registreu.

Hi podeu fer propostes, accedir a les aportacions que es generin, participar en debats o consultar qualsevol informació.

A més, el procés permet seguir l'evolució de les aportacions i saber si s'han aprovat, si s'han modificat o si han estat descartades i per quins motius.

La participació de manera presencial es pot fer mitjançant més de 300 cites als espais reglats, com els consells de barri i les taules o els consells sectorials.

En aquests espais de debat es poden fer propostes de temes que preocupen en clau de territori, de ciutat o per temes.

A més, a cada districte hi haurà un punt mòbil que farà la mateixa funció per tal d'arribar a tots els col·lectius.

Les propostes presencials també es recolliran a la plataforma digital, i se'n podrà seguir el recorregut (quin suport tenen, si reben comentaris, si són acceptades o rebutjades i per què).

Un cop finalitzi el procés participatiu, es redactarà el document amb les propostes finals, que es debatrà amb la resta de grups municipals i es presentarà al Plenari perquè l'aprovi definitivament.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari