Infancia
Arriba la Festa de la Infància 2015 "Vine a ExpressAR-TE"

Publicat el 13/10/2015

La Festa de la Infància s'emmarca en la celebració del Dia Mundial dels Drets dels Infants, que cada any se celebra en commemoració de l'aprovació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant adoptada per les Nacions Unides l'any 1989.

La festa se celebra aquest diumenge, 18 d'octubre, de 10.30 a 14h, al vestíbul del Centre Municipal i a l'esplanada de l'Estació del Nord de Barcelona. Com cada any, la festa gira al voltant d'una temàtica diferent i aquest any anirà en relació als drets dels infants i l'art.

A Barcelona impulsa aquesta celebració la Xarxa dels Drets dels Infants, que està constituïda per una vintena d'entitats en el marc de l' Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Aquesta xarxa té la missió d'enfortir les capacitats de la ciutat en la defensa i promoció dels drets de l'infant, amb especial èmfasi en el dret a la participació.

Els objectius de la festa són: sensibilitzar sobre quins són els Drets dels Infants i la necessitat de tots i totes de respectar-los i garantir-los; donar a conèixer les vulneracions dels drets dels infants a Barcelona i a la resta del món; i fomentar un aprenentatge lúdic, però alhora reivindicatiu.

Amb les activitats es busca fomentar la participació i la implicació de les nenes i els nens, i de les seves famílies, així com conscienciar dels seus drets en un ambient de diversió familiar, però fomentant la reflexió amb una intervenció pedagògica per part del dinamitzadors de cadascuna de les activitats que es portin a terme, donant valor a la transmissió educativa dels drets dels infants a través d'activitats artístiques.

Les activitats que es proposen són el taller d'autoretrat; un taller de xapes, en la qual els nens i les nenes es podran fer les seves xapes de record de la festa; tallers de maquillatge, perquè els infants es pintin la cara del color que vulguin; el xut planter antirumors, en el qual es podrà participar en un entrenament de futbol havent contestant prèviament preguntes tipus test relacionades amb rumors que corren sobre persones d'orígens culturals diversos; dibuixa i reivindica els teus drets, amb propostes per a totes les franges d'edat; dibuixa el teu carrer, i el taller Campanya Mundial per l'Educació. També es podrà veure un espectacle familiar de titelles "Titelles antirumors: a Babel en patinet", o participar en alguna de les nombroses activitats pensades per a la mainada més petita (de 0 a 3 anys) -fer bombolles, treballar la pasta de sal, manipular paper de diari amb creativitat, l'espai de disfresses o l'espai de construccions creatives.

La festa compta també amb un espai escenari a on al llarg del matí es faran tallers per aprendre a ballar zumba. El grup Xiula actuarà a partir de les 12,45 h amb cançons relacionades amb els Drets dels Infants.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari