Infancia
Salveu 100.000 vides amb Metges Sense Fronteres

Publicat el 04/12/2013 a les 19:09 h. - Redacció bcn.cat -

Aquest és el repte que proposa l'ONG que, convençuda de la força de l'ésser humà, busca aportacions per combatre la desnutrició infantil i la malària i proveir assistència mèdica a Síria i les Filipines.

Sota el lema "Ser humà salva vides", Metges Sense Fronteres vol fer partícip a la societat perquè l'ajudi en quatre de les causes humanitàries que més l'ocupen actualment. L'objectiu que vol complir és, gràcies a les aportacions rebudes, que 100.000 éssers humans que pateixen malalties fàcilment tractables i evitables puguin rebre tractament.

Els fons es recapten mitjançant l'enviament d'un SMS amb les paraules SÓC HUMÀ al 28033 o a través de la seva pàgina web, en un format de micromecenatge. Es pot contribuir a cadascuna de les causes i un comptador registra les donacions rebudes i la seva traducció en vides salvades.

Microdonacions molt valuoses

Cadascú pot triar la quantitat de la seva aportació, que suposarà un gran canvi per a aquestes vides que corren perill. Així, el tractament d'un nen amb malària a la República Democràtica del Congo costa menys d'un euro; el tractament complet per desnutrició a la República Centreafricana, de quatre a sis setmanes, són uns 40 euros, i un part en bones condicions a Síria, on se salven la mare i el nen, té un cost de tan sols 30 euros.

Metges Sense Fronteres també busca suport per prestar ajuda d'emergència a les víctimes del tifó a les Filipines, on amb 50 euros poden proveir 5 persones d'un tractament contra el tètanus, amb 90 euros poden repartir un kit d'higiene per a 24 persones i amb 135 euros aconsegueixen donar refugi a les víctimes gràcies a l'obtenció de 10 lones.

Els treballadors humanitaris, els protagonistes

La campanya està protagonitzada per diversos treballadors humanitaris que posen en relleu com l'ajuda directa d'una sola persona a una altra pot suposar la diferència entre la mort i una segona oportunitat per afrontar la vida. L'Aurora Revuelta, metgessa coordinadora de MSF a la República Centreafricana, assegura que "la població viu dia a dia, es preocupa de si tindrà menjar avui i moltes de les persones se'n van al llit amb l'estómac buit". És per això, continua, que "seria molt injust si poguéssim fer alguna cosa per ells i ens quedéssim a casa esperant".

En Javier Artacho, tècnic logístic de l'organització a la República Democràtica del Congo, relata que "la situació que s'està vivint a la regió de Kivus és molt greu i la falta d'assistència mèdica de les poblacions que pateixen malària es pot evitar" contribuint amb Metges Sense Fronteres. També s'explica en aquests termes l'Esperanza Santos, infermera a Síria: "Per culpa del conflicte armat i la por a desplaçar-se a un centre sanitari, un refredat es pot convertir en una pneumònia i uns antibiòtics bàsics poden salvar vides". Per la seva banda, la coordinadora de l'emergència de les Filipines, Llanos Ortiz, sentencia: "La diferència no és només la que pugui marcar una sola persona sinó la que puguem sumar tots, fins i tot amb quantitats molt petites".

Per saber-ne més, podeu visitar el perfil al Facebook de Metges Sense Fronteres i el seu compte del Twitter, @MSF_espana. Per comentar la iniciativa, podeu usar els hashtags #MSF i #serhumanosalvavidas.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari