Infancia
L'Ajuntament augmenta un 62% les accions formatives amb les famílies per afavorir l'èxit escolar

Publicat el 21/01/2013 a les 18:12 h. - Redacció bcn.cat -

El Programa de suport educatiu a les famílies impulsat per la Regidoria d'Educació i Universitats té com a objectiu oferir a les famílies la possibilitat d'obtenir noves habilitats, coneixements i estratègies per ajudar els seus fills o filles en l'àmbit educatiu i formatiu. Aquest curs 2012-13 uns sis mil pares i mares podran participar en aquest programa educatiu que aquest curs 2012-13 organitza més de 311 accions de suport educatiu.

L'Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria d'Educació i Universitats, ampliarà, aquest curs escolar 2012-13, un 62% les accions formatives del Programa de suport educatiu a les famílies adreçat als pares i les mares que tenen fills o filles menors de 16 anys i matriculats en centres educatius públics i concertats de la ciutat.

Aquest programa té l'objectiu d'oferir a les famílies la possibilitat d'obtenir més habilitats i coneixements sobre diferents temes d'interès general relacionats amb l'educació dels seus fills i, d'aquesta manera, ajudar-los a trobar maneres més competents per desenvolupar dins el context familiar.

Al llarg del curs 2011-12 es van dur a terme 192 sessions formatives amb 3.406 participants, en un total de 107 centres públics i concertats de la ciutat. Durant aquest curs, el repte és arribar a les 311 sessions, 6.000 persones i 165 centres.

El programa té el suport dels districtes, les AMPA i les direccions on es fan les sessions formatives, i diverses entitats i especialistes.

En paraules del regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, l'objectiu de l'equip de govern municipal és ampliar el programa a més famílies, per donar la possibilitat a més pares i mares "d'obtenir més habilitats, coneixements i competències per ajudar-los a millorar l'èxit escolar dels seus fills i filles".

Afavorir l'èxit escolar

L'Ajuntament té la voluntat d'impulsar accions educatives per afavorir l'èxit escolar i, en paral·lel, potenciar Barcelona com a ciutat educadora.

En aquest sentit, una de les actuacions prioritàries consisteix a promoure diferents activitats educatives als centres públics i concertats fora de l'horari escolar i adreçades a totes les famílies amb fills matriculats en aquests centres educatius, i així afavorir la igualtat d'oportunitats, la convivència i la cohesió social als barris de la ciutat.

Tenint en compte l'alt grau de satisfacció de les famílies que van participar en el programa el curs passat —9 sobre 10, segons una enquesta d'avaluació de finals del curs passat— s'ha decidit continuar i ampliar aquesta iniciativa, de manera que enguany els pares i les mares tenen una oferta de dinou propostes formatives.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Imatge d'una família

família i educacio Ampliar imatge

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari