Infancia
L'esport explica als infants els seus drets

Publicat el 17/11/2013 a les 14:58 h. - Albert Burjachs -

La Festa dels Drets dels Infants ha utilitzat enguany l'esport per explicar als nens i nenes els drets que els protegeixen.

Vídeo 'Festa Drets Infants'

El vestíbul de l'Estació del Nord s'ha omplert al llarg de tot el matí de diumenge de pares, mares i fills. Els petits han pogut provar molts esports, com el golf, l'atletisme o el tennis taula. A més d'aprendre la psicomotricitat necessària per iniciar-se en un esport, també han pogut conèixer els seus drets com a infants. Per exemple, han conegut el dret a l'atenció especial dins l'espai dedicat al bàsquet en cadira de rodes, on els que hi han participat han experimentat en primera persona la tasca difícil d'encistellar des d'una cadira en moviment. També han pogut participar en activitats on s'explicaven drets com el de la identitat, l'educació, la igualtat o la participació.

La Regidora de Família, Infància, Usos del temps i Discapacitats, Irma Rognoni ha estat present en l'acte inaugural i ha destacat l'eficàcia de l'esport com a eina educativa: "L'esport representa molts valors, que ens formen al llarg de la vida com a persones. Enguany hem volgut aportar aquesta visió dels drets dels infants a través de l'activitat física, perquè és molt propera als nens i nenes de la ciutat".

La Festa de la Infància és una iniciativa de la Xarxa dels Drets dels Infants, amb el suport de l'Ajuntament, i on hi participen una 20 d'entitats. El proper 20 de novembre se celebrarà el Dia Universal dels Drets dels Infants i Barcelona s'hi ha sumat, com cada any, amb una festa dedicada als drets dels més petits.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:L'esport explica als infants els seus drets

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari