Infancia
L'aportació extraordinària de l'Ajuntament permet cobrir totes les sol·licituds d'ajut menjador

Publicat el 04/12/2012 a les 20:08 h. - Redacció bcn.cat -

Enguany s'ha destinat a la convocatòria d'ajuts individual de menjador una dotació inicial de 8,5 milions d'euros i s'han cobert la totalitat de sol·licituds que compleixen els requisits amb un total de 15.409 ajuts. L'Ajuntament aporta el 60% del total de l'import i la resta la Generalitat de Catalunya. A més, l'Institut Municipal de Serveis Socials ha assumit el compromís de garantir que durant el curs tot l'alumnat dels centres públics o concertats que presenti alguna dificultat tingui coberta la necessitat bàsica d'alimentació.

L'aportació extraordinària de 2,5 milions d'euros de l'Ajuntament de Barcelona per a la cobertura d'ajuts individuals de menjador, la més alta feta mai pel consistori, ha permès donar resposta a un total de 15.409 nois i noies, de manera que s'ha pogut atorgar aquest ajut al 100% de les famílies que van presentar la sol·licitud i compleixen els requisits.

En total, el pressupost de la convocatòria d'ajuts individual de menjador per aquest curs escolar és de 8,5 milions d'euros, amb una aportació del 60% a càrrec de l'Ajuntament i del 40% per part de la Generalitat de Catalunya.

Les principals novetats de la convocatòria per al curs 2012-2013 ha estat el període de sol·licitud a l'inici de curs (entre el 12 i el 21 de setembre), la garantia d'atorgament d'aquest tipus d'ajut a totes les sol·licituds que compleixin els requisits de la convocatòria, les dades d'ingressos de les famílies amb referència a la darrera declaració de renda (2011) i l'eliminació del període obert.

El 91,3% de les sol·licituds i el 90,8% dels ajuts corresponen a l'alumnat d'educació infantil i primària. El 7,2% de les sol·licituds corresponen a alumnat d'educació secundària i l'1,5% al'alumnat d'educació especial.

Donar resposta a situacions de vulnerabilitat

Per tal de garantir una resposta adequada a les situacions en què es detectin una alimentació deficient i/o inadequada de l'alumnat, l'Institut Municipal de Serveis Socials assumeix el compromís de cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació d'aquests infants.

D'aquesta manera, s'han reforçat els protocols de detecció d'aquests possibles casos, tot recordant als directors dels centres educatius que poden activar el procediment sempre que detectin que algun alumne està patint aquesta problemàtica.

Els ajuts individuals per a l'alimentació

Des del curs 2008-2009, el Consorci d'Educació de Barcelona gestiona la convocatòria d'ajuts individuals de menjador per alumant de P-3 a 4t d'ESO escolaritzat en centres públics i concertats de la ciutat.

Han pogut sol·licitar aquests ajuts les famílies que el 2011 van tenir en conjunt uns ingressos bruts anuals no superiors al 75% de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari