Infancia
La primera escola bressol inclusiva

Publicat el 11/02/2015

A l'Escola Bressol Escorial, que s'obrirà el setembre vinent a Gràcia, hi conviuran infants amb pluridiscapacitat i sense. El centre s'afegeix a la xarxa de 95 escoles bressol municipals de la ciutat.

Vídeo 'Escola Bressol Escorial'

La capital catalana assajarà un nou model d'educació primerenca inclusiva amb l'obertura d'un centre pioner a Catalunya, Obrir document PDF l'Escola Bressol Escorial, la primera guarderia barcelonina on conviuran infants amb pluridiscapacitat i sense.

Aquest centre s'ubicarà en una sola planta, actualment en construcció, dels baixos d'un edifici de lloguer assequible a la ronda de Dalt, al districte de Gràcia.

L'escola podrà acollir més d'una setantena d'infants, nou dels quals amb alguna discapacitat, i comptarà amb professionals dels àmbits de la salut i la pedagogia especialitzada, un espai d'aigua amb banyera d'hidromassatge, infermeria i una sala d'activitats sensorials.

Aquests espais específics per a infants amb discapacitat han estat dissenyats amb la col·laboració d'experts de l'Institut Guttmann i de la Universitat Pompeu Fabra.

"Es tracta d'un plantejament revolucionari. Fins ara teníem escoles especials, però nosaltres apostem per aquest tipus de centre inclusiu, on conviuen persones amb discapacitat i sense", ha explicat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

L'alcalde també ha recordat que el govern municipal construirà vuit escoles bressol més, que se sumaran a les 29 guarderies posades en funcionament durant aquest mandat. "Atenem més del 60% de la demanda que hi ha a la ciutat", ha dit.

Aquesta, a més, és la tercera escola bressol que s'ha obert durant el mandat a Gràcia, com ha recordat la seva regidora, Maite Fandos, i ha precisat: "En aquest districte feia molta falta perquè hi havia hagut queixes per manca de places".

Més bonificacions

A partir del proper curs 2015-2016, l'Ajuntament augmentarà les bonificacions a les famílies amb més dificultats amb fills matriculats en alguna de les 95 escoles bressol de la ciutat.

Així, les bonificacions del 90% sobre el total del preu del servei d'escolarització o alimentació passaran a ser del 100% i les del 70% seran del 80% el curs vinent. Per la seva banda, es mantenen sense cap alteració les bonificacions del 50% i del 30%.

"Hem reformat el sistema de bonificacions i caminem vers una tarificació social", ha explicat el regidor d'Educació, Gerard Ardanuy.

Durant aquest curs 2014-2015, l'Ajuntament ha invertit 4,80 milions d'euros en les 2.583 bonificacions atorgades.

A més, per segon curs consecutiu s'han congelat els preus públics a les escoles bressol municipals per tal de mantenir el cost del servei, atesa la conjuntura econòmica actual.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari