Infancia
Augmenten les places i les activitats de les colònies d'estiu municipals

Publicat el 02/04/2014

Enguany hi ha 41.500 places més que l'any passat i, per primer cop, el catàleg d'activitats d'estiu també oferirà activitats socioculturals per a adolescents. Es pot consultar el període d'inscripcions al web o a la guia de vacances, així com a les OAC i els equipaments esportius.

Aquest estiu l'Ajuntament posarà a disposició dels infants i adolescents d'entre 1 i 17 anys un total de 203.399 places per a casals, campus esportius i colònies, una oferta que suposa un increment en 41.500 places de l'oferta de l'any passat.

En total, es recullen 639 activitats, 83 més que al 2013, organitzades per 189 entitats que treballen en el sector de lleure.

La informació sobre la inscripció, que s'inicia el proper 22 d'abril, la podreu trobar al web municipal de vacances i a la Guia Vacances d'Estiu 2014, que es distribuirà a partir del dia 2 d'abril, així com a les oficines d'atenció al ciutadà i equipaments esportius.

En alguns casos, com ara els Campus Olimpia, que tenen molta demanda, caldrà sol·licitar un número de sorteig abans del 7 d'abril a les instal·lacions esportives que acullin l'activitat.

Ajuts a les famílies

A més, aquest estiu l'Ajuntament farà una aposta perquè tots els infants que ho vulguin puguin participar a les activitats d'estiu. En aquest sentit, s'ha destinat més d'un milió d'euros a ajuts per a famílies i es garantirà cobrir pressupostàriament la demanda d'aquelles sol·licituds que compleixin els requisits d'accés.

El consistori també ha incrementat el pressupost, fins a arribar als 250.000 euros, per cobrir tota la demanda del servei de monitors especialitzats per atendre les necessitats dels infants i joves que requereixen un suport especial per la seva discapacitat física, psíquica o sensorial, per tal que puguin participar a totes les activitats que els interessi.

S'estrenen les activitats socioculturals per a adolescents

En el nou catàleg d'activitats de la campanya de vacances d'estiu elaborat per l'Ajuntament, per a infants i joves barcelonins d'entre 1 i 17 anys, enguany s'hi inclou una nova modalitat, les activitats socioculturals per a adolescents d'entre 12 i 17 anys, que comprenen activitats relacionades amb les noves tecnologies, les arts plàstiques, les arts escèniques o musicals, l'edició d'imatge i d'altres disciplines.

A més, aquest estiu també s'incorporen activitats en família, una oferta que serà variada per tal que totes les famílies puguin trobar l'activitat desitjada, en el lloc que més els convingui, segons els seus interessos i necessitats.

De fet, l'any 2014 se celebra l'Any de la Família a Barcelona i es portaran a terme diferents activitats, algunes de les quals s'inclouran en l'oferta de vacances d'estiu. Així, es podrà fer una visita guiada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, una sortida per descobrir el riu Besòs i un recorregut fotogràfic, una gimcana sobre rodes i un sopar amb cinema a la fresca al districte de Sant Andreu.

Casals de Setmana Santa al Zoo

D'altra banda, ja està obert el període d'inscripcions als Casals de Setmana Santa del Zoo per a nens d'entre 5 i 13 anys, que es faran del 14 al 17 d'abril.

Els casals d'enguany porten per títol "Micos i mones" i consistiran a apropar els menuts a la conducta dels primats per sensibilitzar-los sobre la problemàtica que afecta la conservació de les espècies més amenaçades. Es recomana reservar plaça a través del web del Zoo.

A la tarda, a més, es faran els tallers Aloha, en què els nens i nenes hauran d'exercitar la capacitat de raonament.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari