Infancia
Commemoració del 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant

Publicat el 21/11/2014

Avui és un dia molt especial, el dia que dóna sentit a la realització d'aquest cicle de cinema. A més, aquest 2014 celebrem que la Convenció dels Drets dels Infants fa 25 anys i per això hem cregut important dur a terme una petita commemoració.

Ens han acompanyat el Josep Maria Queralt, de l'Agència pel Drets Civils i la No Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona, i la Clara Darder i l'Elisenda González de la Xarxa dels Drets dels Infants. Ens han recordat la importància d'aquesta convenció i, encara més, el valor que té un tractat internacional signat per 193 països d'arreu del món, el pacte amb més consens a nivell internacional.

Com ha dit en Josep Maria, "desgraciadament els països són sovint protagonistes per les seves guerres però, a vegades, també es posen d'acord" i aquesta convenció va significar un punt d'inflexió molt important de cara al reconeixement i la irrupció dels infants i dels seus drets.

L'Elisenda i la Clara han llençat algunes preguntes als i les joves assistents. La primera ha generat certa confusió: "Us considereu infants?". Els i les joves han contestat quasi unànimement que no però elles els han explicat que són considerades com a infants totes les persones entre 0 i 18 anys. Per tant, gairebé tots els nois i les noies que avui omplien la sala són encara infants. També els han explicat que sí, que els infants tenen drets però els han recordat que els drets també impliquen deures (responsabilitats) de cara a la resta de les persones.

Per acabar amb aquesta commemoració, s'ha realitzat un acte simbòlic en el qual s'han alçat unes mans de cartró que s'il·luminaven en l'obscuritat per demostrar que tots i totes tenim dret a dir la seva i a participar com a ciutadans crítics i integrats en la societat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari