Infancia
L'Ajuntament de Barcelona concedirà el proper curs bonificacions de fins al 100% del preu públic del servei a les famílies amb infants matriculats a escoles bressol municipals i majors dificultats econòmiques i socials

Publicat el 01/04/2015

· Es mantindran el proper curs 2015-16 els actuals preus públics a les escoles bressol municipals, escoles municipals de música i Conservatori municipal de Música de Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit augmentar a partir del proper curs els trams més alts de bonificacions sobre els preus públics del servei, en concepte d'escolarització i alimentació, adreçats a les famílies que tinguin un fill o filla matriculat en una escola bressol municipal i amb majors dificultats econòmiques i socials. Aíxí, les famílies que presentin la sol·licitud i que compleixin els requisits de la convocatòria, podran arribar a obtenir bonificacions del 100% i del 80% sobre el preu públic del servei, mentre que es mantindran les del 50% i del 30% (fins ara eren del 90%, 70%, 50% o 30%).

Aquesta mesura s'impulsa dins del marc de l'aprovació dels pressupostos municipals per aquest any 2015, i dels canvis incorporats en la gestió de la matrícula a les escoles bressol municipals que es consolida cada vegada més com un sistema de tarifació social.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que "l'augment de bonificacions adreçades a les famílies amb infants matriculats a les escoles bressol municipals i amb més dificultats econòmiques i socials, fins arribar al 100% del preu públic del servei, forma part de les polítiques socials de suport a les famílies que estem impulsant des del govern municipal durant tot aquest mandat". Ardanuy ha afegit, d'altra banda, que "en matèria de bonificacions a les famílies, hem destinat més recursos econòmics municipals que mai durant aquest mandat i, d'aquesta manera, hem pogut atendre a més famílies i infants que mai".

Dins d'aquest nou marc, una vegada presentada la corresponent sol·licitud per part de la família i determinat el percentatge de bonificació que pot obtenir per la seva situació econòmica, durant la matrícula o davant contingències econòmiques sobrevingudes duran el curs, s'aplicarà un salt de tram en la bonificació prevista inicialment en els casos que el beneficiari tingui un infant en acolliment o si coexisteixen dos germans matriculats en el mateix curs en escoles bressol municipals (així, del 30%, es passarà al 50%; del 50% al 80% i del 80% al 100%). En el cas que existeixi un informe dels Serveis Socials municipals amb una situació de la família qualificada com a grau 4 o 5 sobre 5, els sol·licitants obtindran una bonificació del 100% (sempre que no superin els llindars màxims de renda establerts), i si tenen una qualificació com a grau 1, 2 o 3 sobre 5, tindran una bonificació del 80% (amb els mateixos llindars establerts).

El proper curs 2015-16, l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, posarà al servei de les famílies un total de 97 escoles bressol municipals amb capacitat per a uns 8.100 infants, entre 4 mesos i 3 anys d'edat (fins als 4 anys en el cas dels infants amb pluridiscapacitat de la nova EBM Escorial). Durant els mesos de març, abril i principi de maig tenen lloc les jornades de portes obertes a les escoles bressol i, posteriorment, s'iniciarà el procés de preinscripció i matrícula.

D'altra banda, el regidor Ardanuy ha volgut destacar també que "en el marc de suport a les famílies i davant l'actual situació de conjuntura econòmica, el proper curs 2015-16, mantindrem els preus públics d'aquest curs a les escoles bressol municipals, escoles municipals de música i Conservatori Municipal de Música de Barcelona".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari