Infancia
Divertir-se i millorar l'anglès

Publicat el 08/07/2013 a les 17:00 h. - Verònica Heredia -

Alumnes d'escoles i instituts de l'Eixample, d'entre 11 i 14 anys, participen durant el mes de juliol en un casal d'anglès a l'Espai Lola Anglada. Mitjançant les activitats que hi fan, impartides íntegrament en anglès per estudiants de la Universitat de Westminster, es pretén millorar el nivell dels alumnes.

Vídeo 'Casals d'anglès 2013'

Cantar i ballar, fer manualitats, dibuixar o repassar història. Però tot això, en anglès. És el que faran una setantena de nens i nenes d'entre 11 i 14 anys provinents d'escoles i instituts de l'Eixample durant aquest mes de juliol, gràcies als casals gratuïts Splash!, que organitza l'Ajuntament a l'Espai Lola Anglada.

Durant una setmana, aquests alumnes llegeixen, parlen, es comuniquen i es diverteixen íntegrament en anglès, a través d'activitats impartides per estudiants de la Universitat de Westminster.

Els nens i nenes "han estat triats per les escoles, segons el seu nivell d'anglès. Busquem que no sigui ni molt alt ni molt baix, perquè amb una petita empenta acabin d'assolir un nivell més alt", explica Lluïsa Garcia, cap de programes de dinamització cultural de l'Institut Municipal d'Educació.
També es tenen en compte criteris econòmics, ja que "en aquests moments les famílies tenen pocs recursos per destinar als casals d'anglès, que solen ser una activitat cara", afegeix Garcia.

Treball conjunt amb les escoles

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha remarcat que aquesta activitat és una continuació del treball que ja es fa amb les escoles per reforçar la lectura. "Ara obrim una línia per analitzar si un casal d'anglès pot ser efectiu. I ho és", afegeix el regidor.
Amb aquesta "activitat de qualitat", es vol millorar el nivell d'anglès dels alumnes, "un aspecte en què la ciutat s'ha d'anar posicionant".

Pel que fa als monitors nadius, han estat seleccionats per les respectives universitats. Es tracta d'estudiants d'espanyol que, durant l'estada a Barcelona, conviuen amb famílies dels mateixos alumnes, de manera que també poden practicar. "Vaig pensar que era una bona oportunitat per practicar l'idioma i per millorar les meves tècniques d'ensenyament, ja que vull ser professora", afirma Lidia Kurasinka, una de les monitores.

Anna Salvador, que és alumna del casal, diu que tenir la monitora a casa, els dóna "l'oportunitat de practicar a totes dues". "Ella em pregunta en castellà i li contesto en anglès", diu.

La primera tongada d'alumnes ha sortit molt satisfeta del casal. Així ho demostren les enquestes que s'ha fet tant a estudiants com a famílies i monitors.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari