Infancia
El Clot i Camp de l'Arpa ja tenen casal de joves

Publicat el 01/09/2014 - Sant Martí TV -

Després d'una feina col·laborativa intensa, l'Ajuntament ha donat resposta a aquesta necessitat i n'ha creat un a la planta baixa del Centre Cultural la Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837).

Activitats d'oci i coneixement per a adolescents i joves de 12 a 29 anys és el que ofereix el nou Casal de Joves del Clot i Camp de l'Arpa.

El procés de gestació d'aquest projecte ha durat gairebé dos anys i ha estat fonamental la tasca conjunta que ha fet l'Ajuntament amb les entitats de joves dels barris que reivindicaven un equipament d'aquesta mena des de feia tres anys.

"Conjuntament amb els representants de les entitats juvenils ens vam inventar un casal de joves que no estava previst enlloc, però amb la voluntat l'hem acabat construint a la Farinera del Clot", ha explicat el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes.

Des del districte s'ha donat resposta a una necessitat dels barris i s'ha complert amb un dels compromisos adquirits pel Govern al Pla d'actuació del districte.

El regidor ha apuntat que "per a nosaltres és un pas endavant i, a més, és un bon model de col·laboració del districte amb les entitats dels nostres barris".


Funcionament autònom

El casal s'ha obert a la planta baixa del Centre Cultural la Farinera i disposa de dues sales polivalents, dos bucs d'assaig musical, magatzems, un espai d'arts plàstiques compartit i una de les antenes del Punt d'Informació Juvenil del barri .

El seu funcionament serà autònom gràcies a l'accés independent que s'ha creat en un dels laterals de l'edifici de la Farinera.

La gestió de l'equipament és a càrrec de l' Associació Casal de Joves del Clot i Camp de l'Arpa que s'ha constituït amb aquest objectiu i que la integren representants de diverses entitats del barri.

De moment, aquesta entitat nova encara treballa per acabar de configurar una programació continuada d'activitats, però té clar que el seu objectiu principal és "ser un motor dins el barri, on els joves es puguin desenvolupar com a individus, tenir inquietuds i poder-les dur a terme en aquest espai", afirma un dels responsables del casal, Aimar Galdós.

"Trobàvem que ens mancava un casal al barri perquè érem un sector, els joves, que teníem moltes inquietuds i no trobàvem on tenir un punt concret per trobar-nos", afegeix.

Els horaris de funcionament del casal de joves seran els dimecres, de sis de la tarda a nou del vespre, els divendres i els dissabtes, de sis de la tarda a onze de la nit, i els diumenges, a partir de les sis de la tarda.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Casal de joves del Clot i Camp de l'Arpa

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari