Infancia
#FabKids. Casal d'estiu de fabricació digital

Publicat el 16/06/2014

L' Ateneu de Fabricació de Les Corts, el Fab Lab Barcelona i Ludic 3 organitzen el Casal d'Estiu Fab Kids, del dimecres 2 al dimarts 8 de juliol.

Fab Kids són uns tallers educatius on els joves de 12 a 17 anys podreu aprendre a fabricar petits robots, construir skates, fer experiments interactius o imprimir en 3D, entre d'altres activitats creatives, envoltats dels millors "Fabbers" i "Makers" de tot el món.

La comunitat internacional de Fab Labs es reunirà a Barcelona per celebrar el Fab10 , la desena conferència internacional i la reunió anual de la xarxa de Fab Labs, que té més de 270 laboratoris, amb seu a més de 56 països, que comparteixen eines, projectes, programes i processos en una filosofia de treball oberta i col·laborativa.

Educar mitjançant el joc i l'experimentació aquests són els valors que impulsa el taller Fab Kids mitjançant la fórmula "aprendre fent" que us permetrà entrar en contacte amb una nova forma d'experimentar l'ús de les eines i les tecnologies.


Activitats

 • TALLER "TINTA CONDUCTIVA"
  • Aquest taller de 3 hores introdueix els participants als principis de l'electrònica. Mitjançant la tinta conductiva, aprendran d'una manera divertida com fer circuits simples. Al final del dia, els participants hauran creat diferents elements que generen sons al tocar la tinta per simular els instruments d'una banda musical.
 • TALLER "TALL LÀSER"
  • En aquest taller de 3 hores, s'aprendrà els principis bàsics, usos i aplicacions del tall i gravat làser. Els participants coneixeran com utilitzar les màquines destinades a aquestes tècniques com la Epilog i la Trotec, a través d'una dinàmica de grup que els permetrà entendre l'abast d'aquest tipus de processos digitals. Els joves prendran fotografies per gravar-les en fusta amb la talladora làser. Així mateix, tallaran els gravats en peces pre-dissenyades que conformaran una instal·lació.
 • TALLER "MODELAR I COLAR"
  • El taller té una durada de 3 hores i els seus continguts contemplen la introducció, maneig i ús de la màquina de fresat a baixa escala "Roland Modela MDX - 20" a través del programari "Modela". D'aquesta manera, els participants tindran l'oportunitat de fabricar els seus propis motlles i colar-los amb materials d'assecat ràpid per obtenir diferents formes i colors.
 • TALLER "ESCANEIG I IMPRESSIÓ 3D"
  • Aquest taller de 3 hores permetrà experimentar el concepte de multi-escala, el qual els permetrà entendre que, sense importar l'escala de l'objecte, els nous processos d'escaneig 3D són capaços de traduir qualsevol element físic a un digital (des de l'escaneig d'un terreny fins a un got).

Informació pràctica

 • Lloc: Museu del Disseny, DHUB ( Plaça de les Glòries, 37-58)
 • Horari activitat: de 9 a 13 h
 • Preu activitat: 64,45 € (no s'accepta targeta de crèdit)
 • Preinscripció on-line
  • ATENCIÓ: AQUESTA PREINSCRIPCIÓ NO GARANTEIX LA PLAÇA. Per quedar formalment inscrit cal fer la inscripció presencial
 • Inscripcions presencials: del 10 al 20 de juny, a la Casa del Mig ( c. Muntadas, 1-5. Parc de l'Espanya Industrial). De 17 a 21 h
 • Més informació a: Tel. 934 516 345

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Casal d'Estiu de Fabricació Digital #FabKids 2014

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari