Infancia
Pares i mares davant l'adolescència

Publicat el 13/10/2015

El Centre per a Famílies amb Fills i Filles Adolescents (c. Sant Antoni M. Claret, 64-78) acull 5 tallers gratuïts adreçats a pares, mares i altres familiars d'adolescents d'entre 12 i 20 anys que cerquin orientació o assessorament i vulguin saber més sobre les preocupacions adolescents, els riscos i dificultats dels seus fills/es, i adquirir noves eines que els ajudin en la seva educació.

Els tallers estan organitzats per la Fundació PRESME (Pro Educació i Salut Mental) i l' Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta iniciativa s'ofereix la possibilitat d'informar-se i de poder compartir experiències i plantejar dubtes o dificultats amb l'acompanyament de professionals de la salut mental, psicòlegs i psiquiatres, especialitzats en diverses temàtiques relacionades amb l'adolescència.

Es parlarà de l'etapa de l'adolescència en general, dels canvis que genera en la dinàmica de les famílies i de qüestions que solen ser motiu de dubtes i d'inquietud: la sexualitat, la comunicació, les transgressions i els comportaments de risc, i l'orientació i acompanyament en l'elecció d'estudis.

Tots els tallers tindran lloc de 18.15 a 20 h.

 • Introducció: Què passa amb els i les adolescents? Què ens preocupa com a pares?

  • Dimecres 21 d'octubre
  • A càrrec de la Rosa Sellarès, directora de la Fundació PRESME
 • Transgressió, autoritat i límits

  • Dimecres 4 de novembre
  • A càrrec de Jorge Tió, psicoterapeuta de l'Equip d'Atenció al Menor de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver
 • Comunicar amb els adolescents

  • Dimecres 18 de novembre
  • A càrrec d'Albert Chamorro, psicòleg clínic de l'Hospital de Dia per Adolescents de Sarrià del grup CHM Salut Mental
 • Sexualitat: com abordar-la amb els nostres fills?

  • Dimecres 2 de desembre
  • A càrrec de Rosa Ros, directora del Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat
 • Com ajudar en la tria dels estudis

  • Dimecres 16 de desembre

  • A càrrec de Josep Ramon Domingo tècnic del Pla Jove del Consorci d'Educació de Barcelona

Com l'aforament és limitat, cal inscriure's contactant amb la Fundació PRESME trucant al telèfon 932 133 899 (de 9 a 14 h) o bé enviant un correu a l'adreça fpresme@gmail.com.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari