Infancia
Els Punts JIP tornen a l'institut

Publicat el 02/10/2014 - Redacció bcn.cat/joventut -

70 Centres d'Educació Secundària de Barcelona disposaran d'un Punt JIP ("Jove, Informa't i Participa") durant el nou curs escolar 2014-2015.

D'aquests centres, 53 són públics i 17 concertats, dels quals 3 incorporen el servei enguany.

En els primers dies d'octubre, l'equip dels Punts JIP està enfeinat presentant la seva tasca a l'alumnat de cada centre, als delegats de classe, als claustres, a les famílies...

Són dies per tancar, amb els docents, les activitats que es treballaran durant el curs, de reprendre projectes i idees que van quedar-se al calaix el curs anterior... I, sobretot, de començar a atendre les demandes de joves estudiants.


Encara no saps què t'ofereix un Punt JIP?

Apropa't al teu Punt JIP a l'estona d'esbarjo i/o a la sortida al migdia.

Hi trobaràs un animador/a sociocultural que atendrà les teves consultes i, si escau, t'informarà sobre altres recursos que et puguin ser d'utilitat.


Què li pots preguntar?

  • Qualsevol informació que t'interessi saber: alternatives d'oci al barri, opcions d'estudis desprès de l'ESO, llocs on fer esport, dubtes sobre salut, com fer un voluntariat...

Explica-li quines activitats t'agradaria fer

  • Si vols preparar una activitat, dins o fora de l'institut, comenta-li la teva idea i t'ajudarà a fer-la realitat! Des de millorar la teva acció com a delegat de classe o conseller escolar, fins a organitzar alguna festa a l'escola, o participar en l'organització d'activitats al barri: tallers de hip hop o jocs de rol, cicles de cinema, matinals de futbol...

Descobreix com participar a les activitats que realitza el Punt JIP

  • Diades internacionals: Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, Carnestoltes, Diada de Sant Jordi...
  • Quinzenes sobre medi ambient, salut, equipaments i serveis juvenils al districte, lleure a l'estiu, eleccions al Consell Escolar...

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari