Infancia
Un centenar d'alumnes registren les seves peticions sobre les necessitats de la Barcelona digital

Publicat el 18/04/2013 a les 16:20 h. - Meritxell Doncel -

Els joves han lliurat les seves instàncies de petició a la seu del Districte de Sants-Montjuïc, abans que siguin rebuts en audiència per l'alcalde de Barcelona, a finals de curs. Enguany, la XVIII Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona versa sobre les tecnologies al servei de les persones.

"Em sembla molt bé que puguem opinar també nosaltres, no només les persones que estanal govern", explicava l'Eduard Porterà, alumne del Centre d'Educació Especial Paideia, que aquest dijous ha pogut aportar a la seu del Districte de Sants-Montjuïc propostes interessants sobre la sincronització semafòrica a la ciutat.

Ell és un dels 111 estudiants de primària i ESO de centres educatius de la ciutat que han lliurat les seves instàncies de petició, en el marc de la divuitena edició de l' Obrir document PDF Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona.

Els representants municipals han rebut aquests joves, que enguany han hagut de reflexionar sobre la ciutat digital i les noves tecnologies al servei de les persones, el tema d'aquesta edició.

"És molt important la vostra participació. Els ciutadans teniu coneixement i us necessitem a tots, independentment de l'edat que tingueu", ha dit el comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, interpel·lant els joves assistents.

Un cop s'han registrat les peticions, els alumnes s'han desplaçat fins a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana, al parc de l'Espanya Industrial, per comprovar la gestió de la seva instància.

"Estem convençuts que les tecnologies estan al servei de les persones, no a la inversa, i aquests alumnes ens han aportat idees excepcionals que incorporarem al nostre full estratègic", ha explicat el director d'Innovació de l'Institut Municipal d'Informàtica, Eduard Martín.

El procés es clourà al final de curs, quan aquests joves presentin les seves conclusions en una audiència pública que presidirà l'alcalde de Barcelona.

"Es tracta d'un procés de participació obert als nois i les noies, que són, precisament, el futur de la ciutat. Les seves propostes milloraran la ciutat", ha assegurat el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Audiència pública als nois i les noies'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari