Infancia
Conrear en comú l'amor per la lectura

Publicat el 05/06/2013 a les 10:00 h. - Susagna Alcón -

La Biblioteca Bon Pastor és pionera en la realització de tallers de lectura diferents per als més petits. Amb ells, aprenen a estimar els llibres i a millorar la seva comprensió lectora.

Vídeo 'Conrear en comú l'amor per la lectura'

La dinamitzadora infantil Merche Ochoa és l'encarregada d'acostar cada mes l'apassionant món dels llibres als petits que visiten la Biblioteca Bon Pastor. En diversos tallers, els nens descobreixen nous contes o comencen a apreciar el valor d'un bon llibre. Aprenen de quines parts es compon una publicació i cultiven l'amor per la lectura, en un procés a llarg termini que cal començar ben aviat.

En veu alta i de manera compartida

Els infants d'entre 7 i 8 anys troben el seu espai al taller Lectures compartides en què, entre tots, llegeixen en veu alta el llibre que la Merche els ha preparat per a la sessió. D'aquesta manera, milloren la comprensió lectora i la dicció, alhora que guanyen confiança.

Així ho creu Merche Ochoa, que destaca que a l'inici del curs hi havia nens que "treien un filet de veu" i que, després de diverses trobades, han demostrat una millora més que considerable. L'evolució és també rellevant quant al coneixement de la literatura i dels il·lustradors infantils. En acabar la classe, molts agafen el llibre del dia en préstec i comencen, així, una rutina de lectura també a casa.

Els llibres són divertits

Per a nens de més edat, el taller Atreveix-te amb els llibres, els apropa a diferents llibres en una tarda, units per una temàtica comuna. D'aquesta manera, repassen els contes clàssics o els que comparteixen la màgia com a element principal.

La lectura s'acompanya d'escenificacions de la dinamitzadora, d'objectes relacionats amb els llibres i, fins i tot, de petits experiments. Així, els nens estableixen una relació més propera amb la lectura, allunyada d'obligacions escolars i amb l'entreteniment com a motor.

Per la directora de la Biblioteca Bon Pastor, Marta Zamora, aquestes activitats també tenen resultat en la convivència dins la biblioteca. Els nens que hi participen aprenen amb més facilitat a respectar els llibres i l'ambient de silenci que requereix aquest espai.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari