Infancia
Un casal molt animal!

Publicat el 26/03/2013 a les 20:16 h. - Josep Bassas -

Aprofitant les vacances escolars de Setmana Santa, el Zoo de Barcelona ha organitzat tres casals temàtics perquè nens i nenes d'entre 5 i 13 anys puguin aprendre mentre es diverteixen cuidant els animals. Les activitats duren quatre dies i es complementen amb explicacions teòriques i exercicis a l'aula.

Una bona oportunitat per passar les vacances aprenent d'una manera diferent són els casals de Setmana Santa al Zoo de Barcelona. S'hi han organitzat tres tallers per cuidar ponis, animals de granja i animals aquàtics, i també un altre d'aritmètica matemàtica.

Pilar Güell, una de les responsables del Departament d'Educació del Zoo de Barcelona, resumeix l'objectiu dels tallers: "Volem fer que els nens s'ho passin bé i alhora aprenguin, que experimentin les feines que cal fer per cuidar els diferents animals, i sobretot, que vegin que cal tractar-los amb respecte."

Tres tallers diferents per conèixer tots els àmbits

Els casals de Setmana Santa s'estructuren en tres tallers diferents: La granja i els ponis, Viure a l'aigua, i el Taller d'Aloha per exercitar l'aritmètica mental.

El primer consisteix a aprendre la morfologia dels animals, què mengen i com cuidar-los. En el segon s'ensenya els nens com tractar els animals aquàtics i netejar els espais on viuen. I, el tercer, ajuda a exercitar l'agilitat en el càlcul mental amb l'ajuda d'un àbac, una eina que fa guanyar fluïdesa a l'hora de resoldre operacions matemàtiques senzilles.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Casals al Zoo'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari