Infancia
Primera pedra de l'escola Paideia

Publicat el 10/10/2013

El divendres 11 d'octubre, a les 17 h, a la cruïlla dels carrers Entença amb Montnegre, tindrà lloc la col·locació de la primera pedra de l'escola Paideia, acte que simbolitza l'inici de la construcció de la nova seu d'aquest centre puntal en el camp de l'ensenyament inclusiu.

A l'acte hi assitiran la il·lma. Sra. Glòria Martín, presidenta del Consell Municipal del Districte, l'il·lm. Sr. Antoni Vives, regidor de les Corts, i el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, que acompanyaran a la senyora Maribel de la Madrid, directora de la Fundació Esclat, i al senyor Sr. Francesc Pérez Rodríguez, president de l'Assoc. de Pares d'Usuaris de l'Escola Esclat.

L'escola

L'Escola Paideia va iniciar la seva activitat en el camp de l'educació especial l'any 1957, al carrer Bertran, acollint un grup reduït de nens amb disminució psíquica de grau lleuger o amb trastorns de l'àrea del llenguatge.

Des del principi, es va entrar en relació amb grups de metges i pedagogs de tot l'Estat Espanyol, i d'altres països, que treballaven en la reeducació de nens amb deficiències instrumentals o caracterials que no els hi permetien seguir una escolaritat ordinària. Entre les seves aportacions es valora el seu interès pel desenvolupament psicomotriu, del que va ser pionera, introduint a Espanya el mètode "Le Bon Depart".

Durant els anys 1963-64, davant l'expansió de l'escola i de la demanda insistent de places, es va traslladar al carrer Panamà.

La nova seu

L'edifici de la nova seu vol ser un exemple d'innovació a nivell energètic i constructiu.

La definició tècnica de l'edifici a nivell constructiu inclou la incorporació d'elements industrialitzats en façana i estructura per garantir la màxima optimització material i de temps d'execució. Al seu torn, aquests elements industrialitzats proporcionaran a l'edifici l'aïllament i inèrcia tèrmica suficients per assolir un nivell de confort adequat limitant el consum de climatització per mitjans mecànics. S'incorporaran elements de modulació solar orientables per fer possible la tamisació de la llum segons les necessitats de cada espai i les diverses èpoques de l'any.

El que es pretén és que els sistemes d'innovació energètica del nou edifici no passin desapercebuts als alumnes, sinó que es facin evidents i formin part de l'activitat docent que es desenvolupa. Es disposaran espais exteriors accessibles des de cada planta, s'incorporarà la vegetació a la coberta de l'edifici on es preveu un espai de cultiu per als alumnes i s'emmagatzemarà l'aigua de pluja per a la seva reutilització. A més, juntament amb l'alta eficiència de les instal·lacions, es proposa incorporar un sistema de captació d'energies renovables.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari