Infancia
Tot a punt per a la preinscripció escolar del curs 2014-2015

Publicat el 04/03/2014 - Redacció bcn.cat -

Es poden presentar les sol·licituds entre l'11 i el 21 de març per al segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria als centres públics i privats concertats. Ja s'ha publicat l'oferta d'enguany i el calendari del procés.

Des d'aquest dimarts 4 de març ja es pot consultar l'oferta inicial per a la preinscripció i matrícula d'aquells alumnes que vulguin ser admesos per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics o desitgin canviar de centre educatiu.

Els pares poden demanar informació als centres educatius sobre el seu projecte educatiu, els ensenyaments que imparteix, les places de què disposa, l'adscripció a altres centres i si té mitjans específics d'adaptació a determinades discapacitats dels alumnes. Els centres tenen estipulades diverses jornades de portes obertes abans del període de preinscripció, que podeu consultar en aquest enllaç.

El calendari definitiu està disponible

La tramesa de sol·licituds es pot fer des de l'11 de març i fins el 21 de març, ambdós inclosos. Aquelles que es presentin a través d'internet, poden fer-ho fins a les 24 hores del dia 20 de març. Enguany, la llista definitiva d'alumnes admesos es publicarà el 15 de març, després del sorteig públic per determinar l'ordenació de sol·licituds i dels terminis per presentar reclamacions. En aquest enllaç podeu consultar amb detall tot el calendari.

Les sol·licituds s'ordenen segons criteris de prioritat

Per al segon cicle d'educació infantil, l'educació primària, l'ESO i batxillerat, s'apliquen diversos criteris generals, com l'existència de germans matriculats en el mateix centre; la proximitat del domicili o del lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc; si el pare, mare o tutor legal reben l'ajut de la renda mínima d'inserció o una discapacitat igual o superior al 33% de l'alumne o d'un familiar de primer grau.

També es tenen en compte altres criteris complementaris, com la pertinença a una família nombrosa o monoparental o el patiment d'una malaltia crònica. Podeu consultar els criteris de prioritat, la documentació que cal presentar per acreditar-los i la puntuació corresponent en aquest enllaç.

Canvis en alguns centres

Es preveu, degut a la davallada demogràfica, que a P3 disminueixi la matriculació per als propers cursos, malgrat que a primària i secundària s'estima una tendència creixent. Les previsions per al curs 2014-2015 pronostiquen una matriculació de gairebé 13.000 infants a P3 i de més de 13.600 joves a 1r d'ESO. Per necessitats educatives, de reequilibri territorial o per manca d'espai s'ha limitat la capacitat d'alumnes per aula a 41 centres educatius.

Per altra banda, s'han afegit línies addicionals a 1r d'ESO als instituts Consell de Cent i Menéndez y Pelayo i un grup addicional als instituts Front Marítim, Jaume Balmes i Príncep de Viana. S'ha reforçat P3 amb un grup més a cinc escoles: la dels Encants, Josep Maria Pujol, La Maquinista, Sant Martí i Eulàlia Bota.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari