Infancia
Els infants poden denunciar les vulneracions dels seus drets davant l'Organització de Nacions Unides

Publicat el 16/04/2014

El Consell de Ministres espanyol va aprovar el passat 24 de febrer la signatura del III Protocol Facultatiu de la Convenció sobre els Drets dels lnfants de les Nacions Unides que ha entrat en vigor aquest dilluns 14 d'abril.

Aquest Protocol pretén ser un instrument que doni veu als infants i als seus representants legals davant possibles vulneracions del seus drets.

Els nens podran presentar les seves denúncies a títol individual o com a grup, personalment o delegant en un representant, que haurà de comptar amb el seu consentiment exprés.

Així mateix, s'obre la possibilitat que uns governs en denunciïn altres (que hauran de ser signataris del Protocol) i que terceres persones o entitats recorrin al Comitè per traslladar-li una investigació quan les violacions de drets siguin sistemàtiques.

La comunicacions hauran de ser per escrit i ben fundades, a més d'haver esgotat els procediments legals al país (excepte en els casos de risc imminent o retard injustificat en aquests procediments). A més no podran ser anònimes, encara que el Comitè protegirà la identitat dels comunicants.

El Comitè també podrà, en casos greus o de violacions sistemàtiques de drets, iniciar un procés d'investigació activa d'aquestes violacions.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari