Infancia
"Why violence?", un projecte per combatre la violència juvenil

Publicat el 17/11/2014 - Sant Martí TV -

L'art i la creativitat són les armes per combatre la violència juvenil que utilitza Why violence?

És una iniciativa de sensibilització per millorar la convivència juvenil a la ciutat. La desenvolupa el col·lectiu Connectats amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i s'adreça a joves d'entre 14 i 21 anys dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

Els participants aprenen a analitzar les situacions de violència com l'assetjament escolar, la violència masclista, l'homofòbia, l'assetjament a internet o la xenofòbia a través de diversos tallers i activitats.

Diego Salazar, coordinador de Why violence? explica: "L'objectiu és fer accions puntuals i accions concretes que serveixin per pensar en com millorar la convivència entre iguals. Com a jove d'un barri puc fer alguna cosa per millorar la convivència entre els meus veïns i jo o entre els meus companys de classe i jo".

La segona edició del projecte tot just ha començat.

El Javier González va participar en la primera edició, en què va presentar una proposta als responsables de la iniciativa per combatre la violència de gènere a través de la música.

La seva idea s'està desenvolupant i treballa en la gravació d'un videoclip musical. "Sempre, en tot el que els he demanat he rebut el suport de Why violence?", diu el Javier.

S'ha implicat tant amb el projecte que els organitzadors li van proposar que impartís un curs de fusió musical per a joves. Ell ho va acceptar sense dubtar.

A través de la seva experiència i de la música, el Javier diu que els intenta transmetre valors i confiança perquè "sàpiguen que poden fer tot allò que es proposin".

Why violence? compta amb la col·laboració de: Espai Jove Les Basses, Espai Jove Garcilaso, Espai Via Barcino, Casal de Barri Besòs, Casal de Barri Vallbona, Club de Lluita Baró de Viver, Biblioteca de Bon Pastor, IES Roger de Flor, IES La Guineueta i IES Barri Besòs, entre altres entitats i serveis dels districtes de la franja Besòs de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Why violence?

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari