Infancia
Llum verda al nou Pla d'adolescència i joventut

Publicat el 15/03/2013 a les 17:31 h. - Josep Bassas -

La Regidoria d'Adolescència i Joventut ha elaborat el pla amb la participació dels joves de la ciutat, que hi han participat a través de reunions, pàgines web i xarxes socials. El projecte posarà l'accent en el col·lectiu d'entre 12 i 18 anys, en aspectes com ara emancipació, educació, treball o habitatge.

Amb l'objectiu de protegir un col·lectiu especialment vulnerable, el nou Pla d'adolescència i joventut treballarà per afavorir el desenvolupament dels joves i adolescents. Un pla que vol ser una eina útil i dinàmica per fer front a la realitat social i econòmica actual.

El regidor d'Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, s'ha mostrat satisfet perquè "per primera vegada, el pla s'ha aprovat sense el vot en contra de cap dels grupsmunicipals". El resultat és fruit del consens de tots els agents implicats amb una clara vocació transversal, en un text que vol suplir mancances i resoldre noves necessitats.

El pla treballarà en set eixos per oferir solucions en formació, ocupació, habitatge i lleure, i també per adaptar les necessitats d'integració i cohesió social, i facilitar la igualtat d'oportunitats.

Implicació dels joves

El pla ha sorgit d'un ampli procés participatiu amb els professionals que intervenen en les polítiques de joventut de l'Ajuntament. Es van establir sistemes de participació per als col·lectius juvenils, com ara xarxes socials, propostes en pàgines web, o reunions de treball als punts d'Informació Jove per conèixer les inquietuds dels joves.

Les accions del Pla d'adolescència i joventut es concretaran any per any d'acord amb les necessitats detectades i es duran a terme amb el consens dels actors implicats, prenent com a marc els grans eixos estratègics que s'han fixat per al període 2013-2016.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Pla Adolescència i Joventut'

Imatge promocional del Festival Mundial de la Joventut

Festival Mundial Joventut Ampliar imatge

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari