Infancia
Es duplica el nombre d'alumnes que participen al programa "Suport a la lectura"

Publicat el 31/10/2013 a les 20:25 h. - Cris Gibert -

Aquest curs escolar, 350 nens i nenes d'entre 7 i 9 anys inicien aquests tallers formatius per millorar la comprensió lectora i promoure el gust per la lectura. Segons el professorat, el 92% dels participants el curs passat van millorar les seves competències en lectura.

Vídeo 'Suport a la lectura'

Un total de 350 nois i noies d'entre 7 i 9 anys de la ciutat de Barcelona han iniciat, durant el mes d'octubre, la seva participació en els tallers formatius del programa educatiu "Suport a la lectura". Els infants són alumnes matriculats en dotze centres educatius sufragats amb fons públics dels districtes de l'Eixample, Nou Barris i Sants-Montjuïc.

Aquesta iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, mitjançant l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, es va posar en marxa com a prova pilot el curs passat al districte de l'Eixample i té com a objectiu ajudar a millorar la comprensió lectora, el gust per la lectura i el desenvolupament de l'hàbit lector de l'alumnat que hi participa, com a eines bàsiques per afavorir el coneixement i l'èxit escolar.

Precisament la dificultat per entendre el que llegeixen és una de les mancances que el darrer informe PISA va detectar entre alumnes de primària i és una de les causes principals del fracàs escolar.

El programa es va posar en marxa el curs passat a l'Eixample, i un cop analitzat l'èxit dels resultats, s'ha ampliat a dos districtes més: Nou Barris i Sants-Montjuïc. "El que hem valorat respecte de l'edició de l'any passat és que el 92% dels nens participants han millorat el seu nivell de comprensió lectora i han entrat amb més afició al món de la lectura", explica el regidor d'Educació, Gerard Ardanuy.

Una hora de lectura a la setmana i cap cost

Els tallers consisteixen en una hora de lectura a la setmana i no tenen cap cost. Són els mateixos centres escolars els que detecten si un nen necessita reforç i ho proposen a les famílies.

Aquests nens i nenes es troben dins el procés natural d'adquisició dels processos bàsics de lectura i escriptura i es poden beneficiar d'un treball que permet atendre els ritmes i les necessitats individuals. A més, les seves famílies també reben suport en la seva funció educadora, específicament en la tasca d'acompanyar els fills en el seu procés com a lectors actius.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Es duplica el nombre d'alumnes que participen al programa "Suport a la lectura"

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari