Infancia
Els joves proposen la Barcelona del futur

Publicat el 29/05/2013 a les 17:00 h. - Josep Bassas -

La 18a Audiència Pública de la ciutat ha omplert el Saló de Cent de joves d'entre 11 i 17 anys, que hi han portat les propostes que han treballat durant el curs per a una Barcelona digital, i sobre com incorporar les tecnologies al servei de les persones. Hi han presentat possibles aplicacions pràctiques, millores en l'atenció al ciutadà, o propostes educatives lligades a internet o els smartphones.

Vídeo 'Els joves proposen la Barcelona del futur'

Per a molts dels joves que aquest dimecres han trepitjat el Saló de Cent, era la primera vegada. 250 alumnes s'han aplegat a l'espai municipal destinat als grans esdeveniments, en motiu de la 18a Audiència Pública de Barcelona. Ha estat la culminació d'un procés participatiu en què gairebé mil alumnes de 32 escoles i instituts de la ciutat han reflexionat sobre la millor manera d'adequar les tecnologies al servei de les persones i les necessitats de la Barcelona digital.

Els nois i noies, d'entre 11 i 17 anys, hi han explicat diverses propostes destinades al desenvolupament d'aplicacions pràctiques per a telèfons intel·ligents, com les que podrien permetre localitzar els lavabos públics, pistes esportives o comerços més propers. També hi ha proposat millores en l'atenció al ciutadà, com l'oferiment d'alguns tràmits o consultes per mitjà de trucades gratuïtes o videoconferències, o una línia d'ajudes per apropar les noves tecnologies a les famílies amb pocs recursos.

Tant el govern municipal com els grups de l'oposició han agraït als alumnes les seves propostes i s'han compromès a impulsar-ne tantes com sigui possible. L'alcalde Xavier Trias els ha encoratjat a seguir treballant per millorar la ciutat: "El futur de la ciutat sou vosaltres, els nois i noies de la nostra ciutat. Seguiu sent crítics, actius, i participatius com ho heu estat en aquest exercici. Seguiu estimant la ciutat i pensant com fer de Barcelona una ciutat encara millor."

Les audiències públiques, que a Barcelona s'organitzen des de fa 18 anys, són un exercici pràctic de participació que ha rebut reconeixements internacionals tant de la UNICEF com de les Nacions Unides. L'any vinent se'n farà una nova edició sota el lema "La Barcelona inclusiva i educadora".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Els joves proposen la barcelona del futur

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari