Infancia
Festa de la infància 2014

Publicat el 03/11/2014

El 16 de novembre vine i celebra els 25 anys dels teus drets fent esport a l'Estació del Nord

Amb motiu de la commemoració de l'aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants de les Nacions Unides, aprovada el 20 de novembre de 1989 i que aquest any celebra el seu 25è aniversari, les entitats que formen part de la Xarxa dels Drets dels Infants organitzen la Festa de la Infància el proper diumenge 16 de novembre al vestíbul i a l'esplanada de l'Estació del Nord. Durant tot el matí s'organitzaran diferents activitats lúdiques gratuïtes relacionades amb el món de l'esport que aproparan els drets dels infants als nens i nenes i les seves famílies.

A partir de les 10:30 i fins a les 14h, el vestíbul i l'esplanada de l'Estació del Nord s'omplirà de jocs on tots els menuts i menudes podran participar: provar una bicicleta adaptada en un circuit viari o practicar el bàsquet en cadira de rodes, un esport adaptat.

Qui vulgui es podrà aprendre com fer xapes, anar al racó de reflexió dels drets on trobarà un munt de jocs. Uns clowns us ajudaran a ser uns fantàstics tiradors del xut antirumors sobre les persones immigrades, uns conta contes us explicaran històries, sobre els hàbits saludables als infants, i també tindreu un espai on aprendre el Dret a queixar-se i a denunciar les vulneracions dels drets dels infants.

Per al més petits de la casa hi haurà una zona amb jocs de falda i de psicomotricitat gruixuda. Els intrèpids podeu participar al circuit d'orientació que hi haurà muntat al parc, i a on es treballarà la concentració, la imaginació i la capacitat de l'observació.

Les entitats que integren la Xarxa són l'Ajuntament de Barcelona, Creu Roja Joventut, Diomira, EQMON, ESPLAC, FAVB, FEDAIA, Fundació Catalana de l'Esplai, Fundació Propedagògic, Fundació SOS Dia Universal de la Infància, Fundació Quatre Vents, Educo, Save The Children, Sonrisas de Bombay, TIAC, AFANOC , ACIM i UNICEF.

La xarxa compta també amb la col∙laboració de la Síndica de Greuges de Barcelona i el Síndic de Greuges de Catalunya. Així mateix, donen suport a la festa la Xarxa Antirumors, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya UFEC, la Federació de curses d'orientació de Catalunya i la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari