Infancia
La cultura, a l'abast dels adolescents

Publicat el 03/10/2013 a les 19:04 h. - Verònica Heredia -

L'Ajuntament posa en marxa el programa "Quadern cultura", una iniciativa amb la qual més de 12.000 adolescents barcelonins rebran una llibreta amb entrades gratuïtes per accedir a alguns dels principals equipaments culturals de la ciutat. L'objectiu és apropar l'oferta cultural de la ciutat als joves de 12 anys.

Vídeo 'Quadern cultura'

Amb l'objectiu d'apropar l'oferta cultural barcelonina al públic adolescent, l'Institut de Cultura de l'Ajuntament ha engegat el programa "Quadern cultura", una iniciativa amb la qual un total de 12.160 nois i noies nascuts l'any 2001 i empadronats a Barcelona rebran una llibreta amb entrades per accedir a alguns dels principals equipaments culturals de la ciutat.

Acompanyats per un adult (requisit indispensable per accedir als equipaments), els joves podran visitar sis museus municipals (el Monestir de Pedralbes, el Born Centre Cultural, el Museu de la Música, el Museu d'Història de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals i el Museu Frederic Marès), i assistir a espectacles de cinc equipaments culturals (el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu, L'Auditori, el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure).

Tot ells han fet una selecció acurada dels espectacles més adequats per a un públic de 12 anys dins la seva programació. En total, els nois i noies poden triar entre una oferta de 63 espectacles, a banda de les exposicions i les activitats de cada museu.

Una franja d'edat amb poca oferta cultural

Segons ha explicat Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, s'ha escollit aquesta franja d'edat perquè "s'ha constatat que hi ha una oferta treballada per al públic infantil i juvenil, però no per a l'inici de l'adolescència".

El que es vol, ha afegit el titular de Cultura del consistori, és "oferir l'oportunitat de trencar la por d'anar a aquests equipaments culturals, de conèixer-los, de trencar la inèrcia de pensar que el que s'hi programa no va amb ells, de donar una alternativa al lleure habitual i, sobretot, de despertar-los els neguits culturals".

Mitjançant aquest programa també es pretén guanyar nou públic, fomentant l'interès tant dels joves com de les seves famílies. A més, d'aquesta manera els nois i noies es podran apropar a la cultura per una altra via que no sigui l'escolar.

Així ho ha remarcat Joaquim Garrigosa, director de L'Auditori, que ha recordat que el servei educatiu "no soluciona el problema de la manca de públic, ja que no té continuïtat. La continuïtat ve per iniciatives com aquesta".

Per conèixer tots els detalls de la programació de "Quadern cultura", s'ha posat en marxa el web www.bcn.cat/quaderncultura. També es pot seguir el dia a dia d'aquesta iniciativa a través de Twitter amb l'etiqueta #quaderncultura.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Quadern cultura'

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari