Infancia
L'Ajuntament congela els preus públics de les escoles bressol municipals, les escoles municipals de música i el Conservatori per al proper curs 2014-15

Publicat el 14/05/2014

» L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, gestiona i és titular de 95 escoles bressol municipals, 4 escoles municipals de música i el Conservatori municipal de música de Barcelona que mantindran el proper curs els mateixos preus públics que aquest curs.


La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui la congelació del preus públics per al proper curs 2014-15 dels diferents serveis municipals que s'ofereixen a les escoles bressol municipals, les escoles municipals de música i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i mantenir-los igual que els d'aquest curs 2013-14. L'equip de govern municipal ha decidit prendre aquesta mesura de congelar els preus públics davant l'actual situació econòmica que afecta moltes famílies.

Així, a les escoles bressol municipals de gestió directa, les famílies continuaran pagant 174,8 euros al mes, en 10 mensualitats, per l'escolarització dels infants. Si, a més, desitgen accedir al servei complet voluntari d'alimentació (esmorzar, dinar i berenar) el preu públic serà, com aquest curs, de 125,9 euros més al mes. En total, el preu públic d'escolarització, amb alimentació inclosa, es mantindrà en 300,8 euros per 193 dies de servei.

Pel que fa a les escoles bressol de gestió indirecta, el preu públic d'escolarització i alimentació també es mantindrà com aquest curs. L'escolarització serà de 195,9 euros al mes, en 10 mensualitats, i 141 euros per les famílies que vulguin tenir servei complet d'alimentació. En total, el preu públic es mantindrà en 336,9 euros per 215 dies de servei. A més, aquestes escoles ofereixen servei de permanència dels infants entre 17 i 19 hores que també es mantindrà igual que aquest curs.

D'altra banda, a les escoles municipals de música de Barcelona i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona el preu públic també es mantindrà el proper curs igual que aquest curs i, en aquest sentit, sempre dependrà del tipus de programa, curs o especialitat musical on estigui matriculat l'alumne.

· Clara aposta per la política de bonificacions dels preus públics

Dins d'aquest marc i en la línia de suport a les famílies, l'Ajuntament de Barcelona seguirà amb l'atorgament de bonificacions durant tot el curs dels preus públics per a les famílies amb majors dificultats econòmiques i socials, i amb contingències econòmiques sobrevingudes. D'acord amb cada situació individual de l'alumnat, pot ser del 90%, 70%, 50% o 30%, del preu públic total que hauria d'abonar cada família mensualment pels conceptes d'escolarització i alimentació a les escoles bressol municipals; alumnat de 4-18 anys matriculat a les escoles municipals de música i alumnat matriculat del grau professional al Conservatori Municipal de Música.

A través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona ofereix a les famílies 95 escoles bressol municipals, amb capacitat per a 7.940 infants; 4 escoles municipals de música, amb capacitat per a unes 2.580 places d'alumnat de totes les edats, incloses també les places dels tallers de música per a nadons, i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb capacitat per a 540 places.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari