Infancia
L'educació digital dels infants, en una guia

Publicat el 28/05/2014

L'Institut Municipal d'Educació ha creat la guia digital 'Com t'impliques en l'educació digital dels teus fills i filles' pensada per a pares i mares que tenen fills en edat escolar.

Vídeo 'Guia Educació Digital'

Per als infants l'ús d'Internet és un fet quotidià. Però aquestes xarxes plantegen un seguit de problemàtiques amb els quals els nens i nenes no estan habituats.

La protecció de dades i la identitat digital, les informacions falses o l'assetjament són alguns dels perills de la xarxa que els infants, sovint, no saben identificar.

És per això que pares i educadors han de treballar per inculcar-los valors digitals com la responsabilitat, l'ètica o l'empatia.

" Estem en un moment únic on cal explicar als menors els valors que els permetrà fer un bon ús de les xarxes i 'poder anar cap a un món millor", ha explicat Dolors Reig, psicòloga social experta en xarxes socials i cultura digital.

Moltes famílies, però, no sabem com afrontar aquesta tasca. Per orientar-les en l'educació digital dels seus fills neix la guia 'Com t'impliques en l'educació digital dels teus fills i filles', que recull, en un format breu i entenedor, alguns consells sobre l'ús de noves tecnologies.

"És un instrument que intenta ser molt pedagògic, molt clar per als pares acostumats a usar la tecnologia, però també perquè les famílies que no ho estan tant, ja tinguin la informació digerida", ha exposat el regidor d'educació i universitats, Gerard Ardanuy.

La guia s'ha realitzat amb la participació de diferents entitats com associacions de pares o el centre d'Internet + Segura.

El document pot consultar-se i descarregar a través d'aquest enllaç.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari