Infancia
T4YP. Bancs del temps per a joves

Publicat el 26/11/2014

Un dels objectius del projecte engegat l'any 2005 és involucrar als joves en projectes comunitaris, fer-los participar de les decisions que els afecten i al mateix temps ajudar-los a descobrir i compartir les seves habilitats i coneixements.

T4YP promou la ciutadania activa mitjançant l'empoderament dels joves, que es converteixen en agents de canvi dins la seva àrea local. Com a banc del temps un dels objectius és posar en valor la contribució que qualsevol persona pot fer sense assignarli un valor monetari, però mitjançant l'ús d'una valor que és constant per a tothom, el temps.

El projecte s'organitza en 7 passos, primer es mesuren les hores que els joves poden posar a disposició de la seva comunitat durant un any, i amb aquest temps es dissenya la acció a realitzar que pot anar des de l'acondiciament d'un jardí públic fins a tasques de pintura d'una escola. Després els joves decideixen quin és el valor del seu temps i a quines activitats volen accedir, en alguns casos les hores s'han intercanviat pel compromís de l'ajuntament de construir una pista d'skate. Però són habituals les excursions o les activitats culturals.

A partir d'aquí es posa en marxa el projecte i es fa un registre de les hores treballades, després els joves tenen accés a la seva compensació i finalment es fa una avaluació de tot el procés.

Aquest plantejament anima els joves a contribuir amb una inversió única a la seva àrea local i a la vida de les persones que els envolten. En fer-ho, s'ajuda a construir i enfortir els llaços comunitaris y T4YP fomenta el desenvolupament personal a través d'un intercanvi mutu d'habilitats, coneixements i experiència impulsant la mutualitat que permet contribuir positivament al benestar comunitari.

Al seu web podreu veure alguns dels projectes desenvolupats a diferents llocs del territori, i a la secció Temps per compartir del nostre web podreu coneixer altres iniciatives d'intercanvi de temps al nostre entorn.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari