Infancia
Nou Barris impulsa activitats infantils per reduir l'impacte de la crisi

Publicat el 12/07/2013 a les 10:30 h. - Redacció bcn.cat -

Durant l'estiu, 1.200 infants i joves podran participar en activitats de lleure i de suport escolar. D'aquests, 785 tindran suport alimentari. Per primera vegada s'amplien les beques menjador, es duen a terme dos casals d'estiu i un campus esportiu al mes d'agost.

Cobrir les necessitats de les famílies amb més dificultats econòmiques. Aquest és l'objectiu del pla impulsat pel Districte de Nou Barris i que es desenvoluparà durant els mesos de juliol, agost i setembre. Prop de vuit-cents nens es beneficiaran d'unes activitats de lleure que també inclouran suport alimentari. Paral·lelament, 400 joves participaran en el programa de suport escolar per a estudiants d'ESO. Serveis Socials ha identificat les famílies amb infants que, prioritàriament, requereixen aquest suport d'intervenció i acompanyament.

Així, el Districte de Nou Barris ha proposat dues iniciatives pioneres. D'una banda, s'amplia l'oferta de beques menjador durant aquest estiu a Roquetes i la Zona Nord, i passa de 88 a 166. D'altra banda, es duran a terme dos casals d'estiu i un campus esportiu al mes d'agost, amb capacitat per a 260 infants que garantiran la suficiència alimentària.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona "s'ha marcat com a principal prioritat estar al costat de tots els que ho passen malament", i ha afegit que han posat en marxa "aquest pla especial per pal·liar els efectes de la crisi, sobretot als barris que es veuen més afectats. Donant alternatives i solucions als infants que necessiten ajut per poder accedir al lleure a l'estiu i, sobretot, garantint-los la suficiència alimentària".

Programa municipal de vacances d'estiu

Pel que fa al Programa municipal de vacances d'estiu, s'han ofert un total de 15.259 places. S'han sol·licitat un total de 1.079 beques amb una dotació econòmica de 152.385 euros. Aquest programa vol assegurar la suficiència alimentària, garantir la continuïtat del treball de les comissions socioeducatives i reforçar la xarxa de serveis.

També es duran a terme activitats que tenen lloc a tota la ciutat. El pla de suport educatiu per a estudiants d'ESO ajudarà quaranta alumnes de deu instituts, en total, 400 joves. Els infants també podran gaudir dels quatre patis oberts al districte de Nou Barris.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari