Infancia
Dia Internacional de la Infància: Presentació de vídeos per difondre els drets dels infants i la lluita contra els tòpics el 20 de novembre a les 17 h

Publicat el 19/11/2015

La Xarxa dels Drets del Infants i alumnes de l'IES Quatre Cantons del Poblenou de Barcelona se sumen a la lluita contra els tòpics sobre el dret a l'educació.

La col·laboració entre la Xarxa dels Drets dels Infants I l'IES Quatre Cantons s'ha centrat en l'Aprenentatge i Servei, una metodologia educativa que combina l'aprenentatge i les accions de servei a la comunitat. Aquest mètode formatiu innovador treballa sobre les necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo, implicant directament als adolescents i als joves amb el seu protagonisme i coneixement de les realitats socials.

Amb aquest objectiu els alumnes de l'institut han treballat el document " Tòpics sobre l'educació que volem superar" i han visitat entitats de la Xarxa dels Drets dels Infants per elaborar unes càpsules de vídeo sobre alguns dels tòpics, implicant directament a adolescents o joves en aquestes accions de difusió dels Drets dels Infants i la lluita contra tòpics o vulneració de drets.

Els tòpics treballats van ser:

  • DE ZERO A TRES ANYS NO ÉS EDUCACIÓ
  • ELS IMMIGRANTS FAN BAIXAR EL NIVELL DE LES ESCOLES
  • A L'ESCOLA DELS MEUS FILLS/ES NO HI HA VIOLÈNCIA
  • JA SÉ EL QUE FAIG. ELLS/ELLES NO HAN DE DECIDIR
  • QUI NO PAGA L'ESCOLA ES PERQUÈ NO ES SACRIFICA

Aquest acte s'emmarca en la celebració del Dia Mundial dels Drets dels Infants, que cada any se celebra el 20 de novembre en commemoració de l'aprovació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant adoptada per les Nacions Unides l'any 1989.

A Barcelona impulsa aquesta presentació de vídeos la Xarxa dels Drets dels Infants, que està constituïda per una vintena d'entitats en el marc de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Aquesta xarxa té la missió d'enfortir les capacitats de la ciutat en la defensa i promoció dels drets de l'infant, amb especial èmfasi en el dret a la participació.

Les entitats que integren la Xarxa són ACIM, AFANOC, Ajuntament de Barcelona, Associació SEER, Creu Roja Barcelona, Diomira, EQMON, FAVB, FEDAIA, Fundació Catalana de l'Esplai, Fundació Propedagògic, Fundació SOS Dia Universal de la Infància, Fundació Quatre Vents, Fundació Soñar Despierto, Educo, Save the Children, Sonrisas de Bombay, TIAC i UNICEF.

La xarxa té com a principal finalitat la d'enfortir les capacitats de la ciutat en la defensa i promoció dels drets dels infants en el marc de la convenció sobre els Drets dels Infants, amb especial èmfasi en el dret a la participació, mitjançant accions de sensibilització, processos d'incidència política i intercanvi d'idees, projectes i treball entre entitats.

Així doncs, els principals objectius són:

  • Sensibilitzar la població envers els drets dels infants i especialment promocionar el dret a la participació en el marc de la Convenció.
  • Incidir en la confecció de les polítiques d'infància, vetllant pel compliment dels drets dels infants.
  • Intercanviar i difondre informació d'accions que fan les entitats de la Xarxa en relació als drets dels infants.
  • Crear sinèrgies de formació i intercanvi de coneixements amb la finalitat de enfortir la capacitat d'acció tant de la xarxa, com de cada entitat en particular al voltant de la situació de la infància a la ciutat.
  • Esdevenir un ens consultor de les polítiques municipals d'infància.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari