Infancia
Noves tecnologies i creació d'avantguarda per a tota la família

Publicat el 20/12/2013 a les 16:50 h. - Verònica Heredia -

SonarKids s'instal·la tres dies al CosmoCaixa per acostar les darreres tecnologies i les arts creatives als més petits. Ho farà amb actuacions de nivell, com la dels Brodas Bros i els seus robots lluminosos, o amb el taller de creació musical de Guillamino.

Vídeo 'Sonar Kids'

L'any 2222, quan la llum del sol ja no arriba al planeta, uns robots lluminosos són els encarregats de divertir la gent amb el seu ball i fer que riguin i tinguin salut. Aquest és el plantejament que ens fan els Brodas Bros, la companyia de ballarins d'street dance, amb el seu espectacle BR2, una de les propostes familiars del SonarKids.

I és que el festival familiar del Sonar s'instal·la els dies 21, 22 i 23 al CosmoCaixa, com a part de la programació de Nadal del museu de la Ciència, per seguir fidel al seu objectiu principal: acostar les noves tecnologies i la creació artística d'avantguarda als més petits, i estimular, de manera pedagògica, la seva creativitat.

"Ens agrada molt aquest acostament experimental als nens des de petits. Són els que tenen menys por de les tecnologies", explica el codirector del Sonar, Enric Palau, qui afegeix que la finalitat de les experiències que ofereix el SonarKids són "trencar barreres i que els nens entenguin la idea que avui, més que mai, la creativitat és assequible i que l'única barrera és la imaginació".

I per demostrar-los això, SonarKids compta amb altres activitats. Una d'elles és un taller de composició musical amb Guillamino, on l'artista mostra als més petits com crear música electrònica en temps real.

Les famílies també poden participar en els workshops que organitza la Barcelona Laptop Orchestra, on els nens i nenes podran dissenyar els seus propis instruments, en un exercici que unirà la música i les arts plàstiques. Hi podran descobrir coses tan sorprenents com fer que les verdures emetin sons amplificats.

Programació de Nadal al CosmoCaixa

SonarKids s'emmarca en la programació de Nadal del CosmoCaixa, lloc ideal per dur a terme la tasca divulgativa que es marca el festival.
El museu de la ciència, però, ha preparat també altres activitats per aquestes vacances. Una d'elles és Somnis del Mediterrani, un espectacle de creació plàstica amb sorra i música en directe de la companyia Ytuquepintas.

També s'ha preparat l'activitat "Papirociència", on els nens i nenes descobriran la vessant matemàtica de la papiroflèxia.

"Les activitats especials busquen trencar la tradició de les nostres activitats habituals i oferir novetats que s'emmarquin en la nostra missió de divulgació científica i cultural", ha declarat el director del centre, Lluís Noguera.

Per participar en aquestes activitats cal reservar entrades. Trobareu tota la informació sobre el SonarKids i les activitats de Nadal del CosmoCaixa als webs del festival i del museu, i a través de Twitter i Facebook.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari