Infancia
5a. Edició del Cicle de Cinema i Drets de l'Infant

Publicat el 04/11/2015

Un any més des de la Regidoria de Cicle de Vida, Feminisme i LGTBI l'Àrea de Drets Social de l'Ajuntament de Barcelona es posa a l'abast dels infants i les seves famílies un nou Cicle de Cinema i Drets dels Infants.

L'objectiu principal del programa, és l'educació en Drets Humans i la proposta per aquest any és el dret a l'educació, un dels drets fonamentals bàsic recollit en diferents tractats internacionals però especialment a la Convenció dels Drets dels Infants on en el seu article 28 diu: "Tot infant té dret a l'educació i l'Estat té l'obligació d'assegurar-li almenys l'educació primària gratuïta i obligatòria", i al seu article 29 insisteix, "Els estats convenen que l'educació ha d'orientar-se al desplegament de la persona i les aptituds de l'infant, a fi de preparar-lo per a una vida adulta activa; i que ha d'infondre-li el respecte als drets humans fonamentals, el respecte envers els seus pares, la seva llengua i el seu entorn natural, i el respecte als seus valors culturals i nacionals tant com els de les altres civilitzacions".

Amb aquest programa, els nens i les nenes es familiaritzen amb els seus drets i els drets dels altres en un marc d'aprenentatge interactiu i participatiu, facilitant la comunicació entre les famílies i els seus infants.

Les pel·lícules han estat seleccionades en base a la promoció dels Drets de la Infància, posant especial èmfasi en la transmissió de valors, entre d'altres els de la igualtat, convivència, equitat, tolerància, llibertat, solidaritat, participació, inclusió i cultura de la pau.

Les sessions estan programades per als dies 8, 15, 22 i 29 de novembre a les 11h als Cinemes Girona (carrer Girona,175 ) i són gratuïtes (fins a omplir l'aforament de la sala), i l'obertura de taquilla es farà a les 10.15 h.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari