Infancia
Sierra i Fabra obre un centre a Sants per acostar la literatura als joves

Publicat el 17/04/2013 a les 20:40 h. - Jaume Recaens -

Es troba al carrer de Carreras i Candi, 82-84 i duu el segell de la Fundació Sierra i Fabra, que ja disposa d'un centre similar a Medellín, Colòmbia, amb vuitanta treballadors. Al de la capital catalana, s'hi impartiran programes de lectura i tallers diversos que encara s'han d'acabar de definir.

"Es tracta d'un lloc lúdic amb molt contacte amb la gent jove de Barcelona. Hem d'ajudar la gent que llegeix i escriu, fer tot el possible en pro de la cultura i la literatura, que sempre han estat els meus nords", diu l'escriptor prolífic.

S'hi exposen ja els quatre-cents títols que fins al moment ha publicat un dels màxims referents de la literatura juvenil del nostre país. També hi ha un recull d'instantànies, textos escrits a mà i records diversos, com la cèlebre Olivetti 46 amb què va escriure les primeres desenes d'obres. El proper maig obre les portes, en l'horari de tarda.

Un apropament a la cultura

El centre s'ha inaugurat amb la presència de l'alcalde, Xavier Trias, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Tots dos han signat en el llibre d'honor i han destacat la vàlua de l'escriptor, incombustible, i esperançat de fer arribar la lectura als més petits.

Per Trias, Sierra i Fabra "és un entusiasta de la literatura i creu que el que hem de fer és posar-la, precisament, a l'abast de les nenes i els nens. Ell sempre explica que el seu pare no volia que fos escriptor. Vol que els més joves escriguin i això és molt positiu per a tots". L'alcalde subratlla que el centre barceloní de la fundació que duu el nom de l'escriptor és "un apropament especial a la cultura, que és molt d'agrair".

L'autor literari vaticina que seguirà escrivint fins el darrer dia de la vida perquè, assegura sense embuts que no sap fer altra cosa.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Fundació Sierra i Fabra'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari