Infancia
L'Ajuntament de Barcelona reobrirà el 19 de setembre els 68 Patis Escolars Oberts al Barri amb el seu horari habitual

Publicat el 18/09/2014

A partir de divendres 19 de setembre i coincidint amb els primers dies del curs escolar 2014-15, l'Ajuntament de Barcelona reobrirà, amb el seu horari habitual, els 68 Patis Escolars Oberts al Barri que ofereix actualment a tots i cadascun dels districtes de la ciutat. Els Patis Escolars Oberts al Barri, que es gestionen des de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, es un servei municipal que posa a disposició d'infants, adolescents i les seves famílies com a espais d'ús públic i també de dinamització educativa.

Els 68 patis de la xarxa municipal, distribuïts pels 10 districtes de la ciutat i que obren les seves portes sempre en horari extraescolar o en cap de setmana, disposen d'un servei de monitoratge que s'encarrega d'obrir i tancar les instal·lacions dins l'horari previst, de vetllar pel bon ús dels patis com a espais d'ús públic i, entre d'altres coses, de promoure la relació entre els usuaris. Durant el curs escolar, aquest servei municipal ofereix als usuaris la possibilitat de participar en activitats de dinamització educatives (esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.) obertes a tothom i d'entrada lliure.

Durant aquest mandat, l'Ajuntament de Barcelona ha obert un total de 17 patis escolars nous als districtes de la ciutat. El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que "a més de treballar durant aquest mandat en l'ampliació del nombre de Patis Escolars Oberts al Barri, hem impulsat en aquests espais nous serveis adreçats a infants, joves i les seves famílies com són les activitats de dinamització educativa, les biblioteques escolars obertes al barri, on poder estudiar o fer els deures, i també el cicle "Cinema a la fresca en família", que ha permès durant aquest passat estiu, per primera vegada, en un ambient familiar, gaudir del cinema durant les nits a diferents patis oberts". El regidor Ardanuy ha afegit que "l'augment de patis escolars oberts al barri i també l'ampliació de serveis, adreçats principalment als joves i les seves famílies, tenen com a objectiu afavorir l'èxit escolar a la ciutat, a més de promoure aquests patis com a espais d'ús públic i de dinamització educativa".

El servei municipal "Patis Escolars Oberts al Barri", que impulsa la regidoria d'Educació i Universitats, a través de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, ofereix un context segur i de proximitat on infants i joves de la ciutat, de forma autònoma, i les seves famílies puguin gaudir del temps de lleure amb un servei permanent de monitoratge. Aquest programa, que busca fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crear nous espais públics per a ús ciutadà, compta amb el suport dels districtes de la ciutat, de la Fundació Jaume Bofill, del Consorci d'Educació de Barcelona i la col·laboració de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Al web www.bcn.cat/patisoberts es pot consultar les activitats que es desenvolupen als patis escolars oberts, les adreces, els horaris i altres informacions referents al programa.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari